campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Lupta autorităților cu incendiul izbucnit ieri la Lunca Arieșului continuă. Elicopterul echipat cu un dispozitiv special a revenit în această dimineață

Lupta autorităților cu incendiul izbucnit ieri la Lunca Arieșului continuă. Elicopterul echipat cu un dispozitiv special a revenit în această dimineață

Publicat în 02.04.2017 la ora 9:56

Elicopterul Inspectoratului General de Aviație și-a reluat, în cursul acestei dimineți, intervenția de stingere a incendiului puternic de vegetație uscată și litieră de pădure din Lunca Arieșului, care este greu accesibilă autovehiculelor, focul rămânând nestins pe suprafețe limitate de circa 14 ore.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat că elicopterul de la Inspectoratul General de Aviație intervine și duminică dimineața după ce sâmbătă seara nu a reușit stingerea în întregime a focului de vegetație uscată și literă de pădure din comuna Poșaga, zona Lunca Arieșului.

”Arde pe o zonă limitată, iar pe timp de noapte a rămas la supravegheat personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga și Ocolul Silvic. Noaptea elicopterul nu intervine”, a spus Alina Marescu.

Elicopterul intervine cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket.

Pentru stingerea focului, care a cuprins circa zece hectare, și-au reluat intervențiile și pompierii, potrivit Alinei Marescu.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seara, iar în jurul său au fost mobilizate peste 40 de persoane, doi ofiţeri şi 27 de subofiţeri de la ISU Alba, cinci subofiţeri de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba şi zece persoane de la Ocolul Silvic şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga.

La ora transmiterii acestei ştiri nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.

Intervenția elicopterului este necesară deoarece incendiul se află într-o zonă montană, greu accesibilă, din Munții Apuseni.

În ultimele zile, în judeţul Alba, au ars peste 60 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş, doborâturi şi litieră, din cauza utilizării necorespunzătoare a focului, a anunţat ISU Alba.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1141 ori

Lupta autorităților cu incendiul izbucnit ieri la Lunca Arieșului continuă. Elicopterul echipat cu un dispozitiv special a revenit în această dimineață
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.