campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Mai multe curți și gospodării din comuna Avram Iancu au fost inundate după ce valea a ieșit din albie

Mai multe curți și gospodării din comuna Avram Iancu au fost inundate după ce valea a ieșit din albie

Publicat în 04.02.2017 la ora 19:03

Nu mai puțin de 30 de pompieri și voluntari au intervenit astăzi în satul Vidrișoara din comuna Avram Iancu, pentru evacuarea apei din peste 15 curți și gospodării, după ce valea din localitate a ieșit din albie, ca urmare a topirii gheții, două drumuri fiind inundate pe 500 de metri fiecare. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, că valea a ieșit din albie, după ce două poduri cu gheață s-au blocat.

”Apa a inundat un drum județean, respectiv un drum comunal din localitatea Vidrișoara. Apa a intrat în 16 curți și în subsolul unei case. Se intervine cu un autocamion, o motopompă, un taf, un ifron, o ambulanță și o autospecială de intervenții”, a declarat Alina Marescu.

Pentru evacuarea apei intervin circa 30 de persoane, subofițeri, voluntari și cetățeni. Apa a ieșit din albie și a inundat două drumuri pe circa 500 de metri fiecare, iar de aici a ajuns în curțile oamenilor.

Tot sâmbătă, pompierii din Câmpeni au intervenit în localitatea Albac pentru evacuarea apei din trei curți, ca urmare a topirii zăpezilor. Totodată, zilele trecute, gospodării și terenuri din Arieșeni, Scărișoara și Gârda de Sus au fost inundate după ce podurile de gheață de pe râul Arieșul Mare s-au topit, iar apa a ieșit din albie.

Topirea podurilor de gheață are loc, de regulă, în luna martie, în Munții Apuseni.

 

 

Acest articol a fost citit de 863 ori

Mai multe curți și gospodării din comuna Avram Iancu au fost inundate după ce valea a ieșit din albie
3.5 (70%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.