campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Mai mulți primari din Munții Apuseni au protestat la Ministerul Transporturilor, revoltați de starea prostă a drumurilor naționale din Țara Moților

Mai mulți primari din Munții Apuseni au protestat la Ministerul Transporturilor, revoltați de starea prostă a drumurilor naționale din Țara Moților

Publicat în 12.06.2019 la ora 20:15

Revoltați de starea drumurilor care străbat Țara Moților, mai mulți primari au luat drumul capitalei și au protestat în fața Ministerului Transporturilor. Edilii au dus cu ei o căsuță de lemn, simbol al pensiunilor din Apuseni, iar deputatul Corneliu Olar a avut la el nelipsitul tulnic, de asemenea un simbol al acestor zone.

“Azi am participat alături de deputatul Corneliu Olar și mai mulți primari la un protest, în fața Ministerului Trasporturilor, revoltați de starea drumurilor naționale din Apuseni. Până nu avem o guvernare de oameni patrioți și competenți vom continua să dăm prin gropi și cu mașinile, și cu țara”, au spus cei prezenți la protest.

Ţara Moților e una dintre cele mai frumoase zone din România. Dar riscă să rămână fără turiști din cauza șoselelor proaste. Trei drumuri naționale străbat Țara Moților și toate sunt pline de gropi. Ultimele investiții serioase au fost făcute acum 15 ani.

Munții Apuseni sunt numiți și Elveția Transilvaniei. Acolo sunt numeroase peșteri și fenomene carstice, iar zeci de mii de turiști merg să le viziteze. Aceștia vin o dată, dar nu se mai întorc. Pentru că îi sperie drumurile proaste, cu gropi adânci.

Deși străbat, la înălțime, Munții Apuseni, multe porțiuni de șosea nu au parapete de protecție și rămân închise toată iarna pentru că sunt prea periculoase.

Ultima investiție majoră pe Drumul Național 75 a fost realizată în urmă cu aproape 15 ani, iar până când administratorii drumurilor vor găsi surse de finanțare, Țara Moților își așteaptă turiștii cu aceleași trasee pitorești, dar pline de gropi.

Acest articol a fost citit de 928 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.