campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Maldărele de gunoaie surprinse plutind din nou pe râul Arieș

Maldărele de gunoaie surprinse plutind din nou pe râul Arieș

Publicat în 29.03.2018 la ora 22:32

Creşterea debitului râului Arieş, din Munții Apuseni, din cauza precipitaţiilor şi topirii zăpezii de pe munte a dus la apariţia unor imagini apocaliptice, cu mari cantităţi de deșeuri din plastic ce sunt transportate în aval.

Situaţia se repetă în fiecare primăvară. Creşterea debitelor râului antrenează cantităţi uriaşe de peturi din plastic aruncate în timpul ierii de către cei care locuiesc în amonte. Cei mai mari poluatori sunt locuitorii comunelor amonte de barajul de la Mihoieşti, situat pe teritoriul oraşului Câmpeni.

 Este vorba despre localităţile turistice de pe cursul Arieşului Mare. Proprietarii de pensiuni aruncă sticlele din plastic la marginea râului, pentru a evita plata unor sume suplimentare la societatea care colectează gunoiul. În acest mod, zeci de tone de peturi ajung în apa râului şi sunt transportate spre Turda.

Barajul de la Mihoieşti acţionează, parţial, ca o barieră naturală, dar cantităţi mari de peturi trec de acumularea de apă şi sunt duse în aval. Autorităţile sunt neputincioase, în lipsa unei minime conştiinţe morale a poluatorilor. Ca în fiecare an, se aşteaptă scăderea debitului răului pentru a fi adunate peturile care rămân pe malul apei.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 185 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.