campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » ,,Marşul cărţilor şi al cititorilor” la Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş

,,Marşul cărţilor şi al cititorilor” la Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş

Publicat în 22.04.2016 la ora 10:30

marsul cartilorAvând ca motto versurile poeziei ”Ex libris” scrisă de Tudor Arghezi:

„Carte frumoasă cinste cui te-a scris

Încet gândită, gingaş cumpănită,

Eşti ca o floare, anume înflorită

Mâinilor mele, care te-au deschis”, Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş a omagiat „Ziua cărţii” printr-un marş în care s-au promovat cartea şi lectura, ca alternative spirituale în această perioadă frumoasă a purificării în care omul renaşte deodată cu natura. Participanţii la acest marş au îmbrăcat costumul popular pentru a marca evenimentul şi pentru a sublinia legătura de suflet a românilor cu cartea, elevii oferind trecătorilor cărţi şi recitându-le poezii pentru a stimula interesul faţă de „slova de foc şi slova făurită”. Momentul culminant şi emoţionant al acestei pledoarii pentru lectură l-a constituit vizita la căminul pentru persoane vârstnice din localitate, unde elevii au spus poezii şi au cântat doine populare, în intenţia de a le citi bunicilor ceea ce de regulă aceştia le povestesc nepoţilor.

Această minunată activitate realizată în „Săptămâna Altfel” care a întărit ideea: ,,Cartea este un leac al sufletului şi o hrană a minţii” s-a desfăşurat în urma colaborării dintre conducerea şcolii, consilierul educativ – profesor Cristina Boldaş, bibliotecarul Marioara Bocşa, profesorii Olimpia Drăgoiu şi Luminiţa Tutuian, la eveniment participând cu multă dăruire şi pasiune numeroşi elevi ai şcolii din Baia de Arieş.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 237 ori

,,Marşul cărţilor şi al cititorilor” la Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.