campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Medicul internist Horia Călin Cristescu s-a alăturat echipei de la Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni

Medicul internist Horia Călin Cristescu s-a alăturat echipei de la Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni

Publicat în 03.09.2017 la ora 17:10

Începând de vineri, 1 septembrie 2017, Spitalul de Boli Cronice Câmpeni va avea un nou medic cu activitate permanentă care va asigura și servicii de gardă, a transmis economistul Constantin Bar – managerul interimar al spitalului.

Prin urmare, medicul Horia Călin Cristescu va avea un contract de muncă cu activitate permanentă la această unitate medicală – unde, mai înainte, când funcționa ca sanatoriu TBC, tatăl său a fost director – alegând să muncească iar în orașul unde locuiește, după ce a lucrat în ultimii doi ani la Spitalul Orășenesc Abrud.

Medicul Horia Călin Cristescu a absolvit în 1980 Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca, în 1991 a devenit medic specialist medicină internă, iar în anul 2000 a obținut gradul de medic primar medicină internă. După ce a lucrat la începutul carierei ca medic generalist, apoi ca rezident medicină internă în clinicile Medicală I, II, III din Cluj-Napoca, acesta a făcut stagii de pregătire la clinici din Luxemburg și Statele Unite ale Americii.

Cea mai lungă perioadă, între 1991-2016, a lucrat ca medic primar medicină internă la Spitalul Orășenesc Câmpeni, iar din 2015 a fost medic primar medicină internă la Spitalul Orășenesc Abrud, în 2016 absolvind un curs de transfuzii sanguine. Managerul Constantin Bar a precizat că Spitalul de Boli Cronice Câmpeni a fost înființat în 2009, pe vechea structură a Sanatoriului TBC care a funcționat din anul 1937.

În prezent, în cele două secții ale spitalului funcționează 3 specialități – neurologie, medicină internă și pneumologie – cu 87 de paturi grupate astfel: 30 de paturi în Secția Boli Cronice; 55 de paturi în Secția Pneumologie – TBC, din care 25 paturi pentru TBC; două paturi pentru spitalizarea de zi.

Spitalul are 8 doctori dintr-un total de 80 de angajați, iar anul trecut a fost inspectat și a primit acreditare din partea Ministerului Sănătății.

Acest articol a fost citit de 851 ori

Medicul internist Horia Călin Cristescu s-a alăturat echipei de la Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.