campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Mihai TRIFA: “De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?”

Mihai TRIFA: “De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?”

Publicat în 02.04.2016 la ora 10:00

mihai-trifa-viceprimar-campeni-2015Drept la replică la articolul din data de 31 martie 2016, „Să nu faci ce face fiul popii…”, autor Ioan Lazăr

Da, sunt fiu de preot şi absolvent al Facultăţii de Teologie, de aceea îi aduc aminte domnului Ioan Lazăr vechea întrebare din Biblie: „De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?” (Luca, 6/41)… Sau poate dumneavoastră, domnule Ioan Lazăr, vă consideraţi atât de „neprihănit” încât aveţi dreptul de a arunca primul cu piatra? Oare nu cumva şi dumneavoastră aţi avut nişte schimbări de „macaz” în politică?
Mă refer aici la articolul deloc măgulitor pe care l-aţi scris la adresa mea în ziarul „Unirea” din data de 29 martie 2016, prin care mi-aţi adus anumite acuzaţii în urma cărora am fost pus într-o lumină proastă în faţa cetăţenilor din oraşul Câmpeni, fiindu-mi afectată atât imaginea mea de politician, cât şi familia.
Da, este adevărat. Am fost invitat şi am participat la întâlniri şi discuţii cu reprezentanţii ALDE, dar nu a fost luată nicio hotărâre fermă cu privire la înscrierea mea în această formaţiune, respectiv la o candidatură la funcţia de primar din partea acesteia. Discuţiile au fost principiale, aşa cum se întâmplă în aceste perioade preelectorale, dar eu nu am declarat şi nici nu am semnat vreo înţelegere în acest sens. Cu ocazia ultimei întâlniri v-aţi grăbit să chemaţi presa şi să faceţi unele declaraţii (a se vedea articolul din ziarul „Unirea” din data de 16.03.2016), deşi discuţiile nu au fost concretizate. După derularea tuturor evenimentelor am analizat foarte bine toate aspectele şi am ajuns la concluzia că nu doresc să se întâmple în Organizaţia ALDE Câmpeni ceea ce s-a întâmplat în Organizaţia PSD Câmpeni.
Pe de altă parte, înţeleg din articol că răzbate fără niciun dubiu frustrarea dvs. pentru faptul că am refuzat oferta de la ALDE. Dacă stau bine şi analizez, nici pe mine nu m-aţi convins că echipa propusă de dumneavoastră va avea succes la apropiatele alegeri, atunci cum credeţi că o să convingeţi electoratul să vă voteze?
Iar dacă doriţi să vorbim despre consecvenţă, domnule Ioan Lazăr, am remarcat că nici la dumneavoastră consecvenţa nu este o trăsătură care să vă caracterizeze (deci vorba lui Nicolae Iorga, cu „boul”, puteţi să
v-o aplicaţi singur). Altfel cum aş putea să-mi explic că doar în urmă cu un an şi un pic chiar dumneavoastră m-aţi „lăudat” într-un alt articol din ziarul „Unirea” din data de 4.10.2014, din care citez: „Actualul viceprimar din Câmpeni, care este foarte activ, îi suflă în ceafă lui Andreş. La următoarele alegeri locale, social-democraţii îl vor susţine pe omul lor şi nu pe fostul liberal Călin Andreş”. Acestea erau cuvintele dumneavoastră de atunci despre mine… dar
dintr-odată am devenit „rău” – poate pentru că nu am acceptat intrarea în formaţiunea politică ALDE?… Şi apropo de ALDE… n-am priceput niciodată de ce vă autodeclaraţi „adevăraţii liberali”, când sunteţi doar un „apendice” al PSD şi „aliaţi” ai acestora? Cum puteţi „împăca” doctrina „adevărat liberală” cu doctrina social-democrată?… Curat murdar! … vorba marelui Caragiale.
Nu sunt un oportunist şi nici adeptul traseismului politic, aşa cum mulţi o fac pentru păstrarea funcţiilor (directori de instituţii, primari, consilieri etc). Sunt, în primul rând, un cetăţean al oraşului, cu coloană vertebrală, şi nu alerg după funcţii. Doresc să demonstrez că îmi pasă de locuitorii Capitalei Ţării Moţilor, că voi face tot ce este omeneşte posibil să-i ajut şi pe viitor să le fiu alături.
Am fost membru PSD timp de 12 ani, am fost preşedinte al Organizaţiei PSD Câmpeni din 2009, am avut rezultate bune (am câştigat mai multe runde de alegeri la nivelul oraşului, mă refer aici la cele locale, parlamentare şi europarlamentare), am fost mereu apropiat de oamenii din oraş, încercând, pe cât posibil, să-i sprijin pentru rezolvarea problemelor la administraţia locală… dar nimic din toate astea nu au contat pentru conducerea PSD Alba. Am fost oarecum „tras pe linie moartă” atunci când actualul primar, dl. Ioan Călin Andreş, s-a schimbat „spectaculos” din barca PNL în barca PSD, odată cu faimoasa Ordonanţă 55/2014 a traseiştilor… Picătura care a umplut paharul a fost acum vreo săptămână, când colegii de partid au schimbat broasca de la uşa de intrare în sediul PSD Câmpeni, fără să mă anunţe. În acest fel au vrut să-mi transmită clar cine e noul şef la PSD… Nu acesta este modul de colaborare într-un partid.
Iar la sfârşit vreau să mulţumesc sincer pentru „propaganda” care mi s-a făcut în oraşul meu natal, Câmpeni, prin răspândirea peste noapte a celor 1.000 de exemplare ale ziarului „Unirea”, echivalentul a 1.000 lei, cu articolul despre mine din 29 martie 2016 în majoritatea căsuţelor poştale din Câmpeni. Oamenii din Câmpeni mă cunosc şi nu-şi vor apleca urechea la vorbele dvs. veninoase…
Ar mai fi destule de zis, dar cred că cele expuse mai sus sunt suficient de clare.

Mihai TRIFA,
viceprimar al oraşului Câmpeni

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1139 ori

Mihai TRIFA: “De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?”
2.3 (46.67%) 9 votes

Comentarii

Comentarii

2 Comentarii la Mihai TRIFA: “De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?”

  1. Bogdan Răspunde

    02.04.2016 la 19:33

    Ceva tipic pt Psd special Ioan Darzu ….ce a promis oamenilor din Abrud acum cateva zile nu ii este rusine sa mai vina intre noi cand 4 ani nu a facut nimic? Pleaca de la ei daca vrei sa castigi alegerile!!!

  2. anca Răspunde

    02.04.2016 la 19:39

    CAND a vrut Bucurestiul sa-l SCHIMBE ai mers la Bucuresti sa-l sustii acum pupati-l in…….. ca pe toti va fu*ut dar e aproape…… si vremea lui ….. Presedinte de Consiliu Judetean niciodata in fata lui Dumitrel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.