campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Minciuna are picioare scurte, domnilor P.N.L.-P.D.-işti din Câmpeni

Minciuna are picioare scurte, domnilor P.N.L.-P.D.-işti din Câmpeni

Publicat în 13.11.2015 la ora 10:30

andresNu mare mi-a fost mirarea când în ziarul “Unirea” din data de 2 noiembrie 2015, un grup de aşa-zişi membri liberali descriu anumite subiecte fierbinţi ale oraşului nostru, subiecte la care ar fi trebuit să îşi răspundă singuri, deoarece cred că şi ei cunosc situaţia reală despre anumite investiţii din oraşul Câmpeni.

Manipularea la care recurg  de fiecare dată când descriu anumite situaţii l-ar face pe Brătianu – fondator P.N.L., să se întrebe pentru cine a creat acest vechi partid: pentru un grup de oportunişti sau pentru săracul popor român, care se zbate de la începutul Primului Război Mondial şi până în prezent cu propria-i viaţă? Oare doctrina liberală „Prin noi înşine” vă spune ceva?! Pentru dvs. a face politică liberală este un fel de distracţie care are ca scop final foloase şi onoruri! Despre politică, Brătianu spunea că „e ceva greu, greu de tot, ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale” – cred că înţelegeţi ce vreau să vă spun, domnilor P.N.L.-P.D.-işti din Câmpeni – semnatari ai articolului.
Dar să revenim la problemele oraşului nostru.
Este foarte uşor să critici şi să împroşti cu noroi oamenii care muncesc pentru binele copiilor, vârstnicilor şi în general pentru oamenii din zona Munţilor Apuseni, iar atunci când nu faci nimic pentru ei, critici de cele mai multe ori nemotivat. În necunoştinţă de cauză, unii dintre semnatari, penelişti cu patalama veche la mână, de 3-4-5 mandate, ba chiar şi cu experienţă de „mari consilieri judeţeni” – confundă noţiunile de „primar şi aparatul de specialitate” cu legislativul (atribuţiile consiliului local). Vă pot spune, stimaţi cititori, că unii dintre semnatarii acestui „frumos” articol din 2 noiembrie 2015 nu şi-au citit în atâţia ani de mandat atribuţiile pe care le au şi sunt într-o gravă eroare, indusă şi condusă de către ei. Mai mult, aceştia se cred de necombătut, infailibili în toate domeniile, şi asta nu datorită pregătirii lor profesionale, ci datorită situaţiei lor financiare, graţie căreia cred că li se permite orice, oriunde, oricând. Este o falsă percepere a situaţiei, domnilor P.N.L.-P.D.-işti. Dacă trebuie să vorbim despre bugete, vă pot spune că în Câmpeni, din anul 2014 şi până în 2016, se derulează cele mai mari proiecte din istoria oraşului (nu cred că trebuie să vi le reamintesc), sunt bani aduşi cu sudoare de către mine şi colegii mei din organizaţia locală PSD. Banii de la Guvernul PSD nu sunt banii de la judeţ, aşa cum insinuaţi, domnilor P.N.L.-P.D.-işti, banii de la judeţ sunt inexistenţi pentru bugetul local, aşa cum şi contribuţia Consiliului Judeţean controlat de PNL este inexistentă la bugetul local. Este clar că încercaţi să duceţi o campanie mizerabilă împotriva mea şi a oamenilor din Apuseni. Ruşine să vă fie.
Domnilor „vechi liberali” – noii P.D.L.-işti – aţi fost împreună cu mine de aproape 12 ani la conducerea oraşului, aţi ştiut şi plusurile, şi minusurile oraşului, ba chiar şi ale noastre ca oameni de administraţie, dar aţi lăsat cea mai mare parte a greutăţii  administrative pe umerii mei. La succese am fost împreună, iar la eşecuri am marcat momentul singur. Poate că pielea pe obrazul unora dintre dumneavoastră este prea groasă.
Să vorbim puţin despre străzi, pentru că în rest am adus bani pe proiecte aproape în toate domeniile de activitate. Mă întreb: în cazul în care şi străzile erau în stare bună, despre ce mai discutaţi? Cu siguranţă găseaţi ceva!
Strada Horea – sunt un om care a învăţat multe la locul de muncă, atât ca funcţionar public, cât şi în calitate de primar. Am dorit să învăţ să mă pun în slujba contribuabilului, a omului de rând, să aplec urechea la problemele lui, să mă implic şi să realizez ceea ce am promis, însă un lucru nu am reuşit să-l fac şi nu cred că voi reuşi – să-mi însuşesc depersonalizarea, răutatea, ranchiuna şi, mai mult, să învăţ să mint oamenii din Câmpeni. Am început lucrările de reabilitare a reţelei de apă potabilă şi canalizare pe strada principală a oraşului, aşa cum era normal, ulterior făcând toate diligenţele legale ca să pot investi banii publici pentru reabilitarea părţii carosabile şi pietonale. Mi-am asumat alături de dumneavoastră o mare responsabilitate, pentru că se ştie că lucrările de infrastructură afectează foarte mult viaţa cotidiană, creând un disconfort mare. Mă întreb, alţii de ce nu au făcut-o? Am suspendat lucrările de pe strada Horea din motive obiective, întrucât lucrările de canalizare (tasarea pe traseul canalizării) erau necorespunzătoare. În  acest sens, am fost obligat să iau aceste măsuri dure pentru cetăţenii oraşului, măsuri cu care aţi fost de acord şi voi, domnilor P.N.L-P.D.-işti! Ruşine să vă fie că acum nu recunoaşteţi! Legat de probele de asfalt de pe strada Horea – precizez că acestea au fost făcute de două laboratoare independente, iar greşelile constatate au fost remediate în timp util, pe cheltuiala contractorului.
Domnilor P.N.L.-P.D.-işti, uitaţi că proiectul de la Valea Bistrei l-aţi aprobat cu o derulare pe 3 ani – 2014-2015-2016, dar aburii…, răutatea v-au făcut să uitaţi acest lucru. Drumul va fi reabilitat pe o lungime de 3,45 km, în acest an finalizând aproape 1000 ml, ceea ce nu înseamnă 10% din lungimea de 3,45 km, după cum zice un mare medic de familie şi matematician din echipa semnatară. Vă reamintesc faptul că din comisiile de licitaţie şi recepţie nu fac parte consilieri locali, decât în anumite situaţii care reglementează domeniul public şi privat al oraşului. Azi-mâine, unii vă veţi încheia mandatele de 3-4-5 ani, ba chiar unele şi de mari consilieri judeţeni, şi mie mi-ar fi fost ruşine să nu citesc ce atribuţii îmi revin în aceste funcţii.
Vorbiţi cu o răutate exacerbată despre strada Moţilor, despre acele trotuare mari  care asigură acum o bună cale de acces pietonilor, o mai bună siguranţă a acestora. Nu cred că din această cauză am pierdut multe locuri de parcare. Le-am pierdut, domnilor „vechi liberali”, din cauza treptelor de la unele magazine deţinute de dvs., care au impus în acest fel lărgirea trotuarelor. Proiectul a fost aprobat de către dumneavoastră, dar acum oamenilor le spuneţi altceva! Ruşine!
Vorbeaţi despre munca în echipă – pot lucra în echipă foarte bine cu oameni care nu au interese personale, cu oameni de cuvânt, cu oameni care azi nu spun una şi mâine fac altceva. Pot lucra în echipă cu oameni, consilieri care nu fac proiecte pentru Câmpeni pe care să le deruleze cu firmele lor, întrucât contravine legii…
Vorbeaţi despre bugetul pe 2015.
L-am rediscutat şi aprobat abia a doua oară, am propus multe lucruri, mi-aţi tăiat la fel de multe, nu este niciun fel de problemă, dar mă întreb de ce aţi tăiat de la finanţare parcul de joacă? Sunt câteva sute de copii care vor altceva de la noi, de ce aţi tăiat 200.000 de lei pentru anul 2015 pentru a cumpăra Hotelul Tulnic? Ca să avem unde să aducem medici şi profesori buni în oraşul nostru? De ce aţi tăiat finanţarea pentru cumpărarea unui autoturism care să cureţe zăpada din Câmpeni şi din cele 21 de localităţi componente ale oraşului, pe care le vizitaţi doar în perioada de campanie – asta pentru că vreţi binele oraşului?
Revin la strada Moţilor – unde locuiesc o parte din vechii membri P.N.L. ai Câmpeniului cu 3-4-5 mandate, şi mă întreb dacă aţi citit Legea achiziţiilor publice. Dacă aţi fi citit-o, ştiaţi că orice investiţie are de parcurs o serie de paşi ca să poată fi implementată, de aceea unele se derulează pe parcursul a 2-6-12 luni, ba chiar mai mult, dacă sunt multianuale, aceşti paşi fiind obligatoriu de parcurs, fie că ne place, fie că nu. Dar mă întreb unde v-a fost mintea când aţi propus ca apele pluviale de pe strada Moţilor să fie colectate şi dirijate în curtea fostului I.P.L., lucru cu care nu am fost de acord, moment în care v-am solicitat modificarea proiectului. Ruşine!!! De aceea acest proiect s-a lungit atât de mult, însă cred că, cu ajutorul bunului Dumnezeu  şi cu înţelegerea oamenilor de bine din Câmpeni, şi acest proiect va fi finalizat.
Aţi vorbit cu neruşinare despre ghirlande şi împodobirea oraşului în timpul sărbătorilor de iarnă. Vă întreb de ce oraşul nostru nu trebuie să arate frumos de sărbători? Se pare că 100.000 de lei pentru împodobirea Capitalei Ţării Moţilor este mult pentru vechii liberali! Ruşine!!!
Am făcut multe pentru oraşul Câmpeni, şi recunosc că mai trebuie făcute încă multe. Nu trebuie şi nici nu îmi doresc să mă compar cu oraşele Abrud, Baia de Arieş şi Zlatna, întrucât fiecare localitate are specificul său (economic, social, cultural). M-am axat poate prea mult pe spitale, şcoli şi alte instituţii şi mai puţin pe unele preferinţe ale liberalilor. Ştim că era frumos un ştrand şi la Câmpeni, mai ales în vara asta călduroasă, dar am ales spitalele şi şcolile. Proiectul pentru ştrand va fi depus la M.D.P.R.P., în primăvară. Toate se fac într-o anumită ordine de importanţă şi logică.
Vă întreb, domnilor “vechi liberali”, de  chestiunea cu „şoricul de pe obraz”: aţi adus măcar 1 leu în oraş în perioada 2012-2016? NU! Ruşine! Cu toate acestea, sunteţi abili să manipulaţi oamenii din orăşelul nostru şi să creaţi stări de tensiune, atât în administraţie (şcoli, spitale), cât şi în alte cercuri.
Ca orice om, şi eu fac greşeli, pe care le-am reparat şi le repar, dar nu prin vorbe murdare şi atingere la demnitatea umană, ci prin intermediul oamenilor din Câmpeni care într-adevăr vor binele acestui oraş şi nu îşi urmăresc doar scopurile personale.
Am spus-o de mai multe ori, oraşul Câmpeni este Capitala Ţării Moţilor. În cei aproape 12 ani de mandat am cons­truit mult: serviciul de salubritate, reabilitări de şcoli, spitale, apă, canal, staţie de epurare, judecătorie, iluminat public, primărie, străzi, am ajutat bisericile din oraş, grădiniţele etc. Nu este doar meritul meu în această luptă pentru dezvoltare, ci aceste ţeluri s-au realizat şi cu implicarea discretă a tuturor câmpănarilor în procesul administrativ (directori de instituţii, persoane private, cetăţeni simpli, copii etc.) şi implicit a consiliului local, fără de care nu puteam lua cele mai importante decizii pentru oraş.
Un lucru este foarte clar, domnilor vechi liberali, noilor P.D.L.-işti: sondajele comandate de dumneavostră în oraş vă dau şansa a doua la câştigarea alegerilor locale în 2016, respectiv şansa a doua la cele parlamentare. Aroganţa candidatului dumneavoastră, se ştie, este una mare. Faptul că nu ştie să plece capul în faţa omului simplu, de pe stradă, ci numai acolo unde are vreun interes, îl face prea puţin plăcut câmpănarilor, şi, colac peste pupăză, este şi „vinitură” în oraşul Câmpeni, iar câmpănarii votează câmpănari, nu „vinituri”! Domnilor vechi liberali, oare câţi bani a adus candidatul dvs. de la consiliul judeţean sau din alte surse de finanţare în Câmpeni, timp de aproape 4 ani? ZERO lei! Pe cei mulţi îi credeţi slabi sau, după caz, proşti, oricum nu de nivelul dumneavoastră. Caracterul nu se măsoară în bani, domnilor OLIGARHI! Văd că vi se subţiază rândurile, oare de ce?
Dacă vorbim de politică, oraşul Câmpeni ştie că are doi parlamentari, unul pe care nu l-a mai văzut oraşul din 2012, şi altul pe care ştiţi să îl blestemaţi ori de câte ori aveţi ocazia – dl. Ioan Dîrzu – un politician care, împreună cu mine şi echipa PSD din Câmpeni, a adus cele mai mari investiţii din oraş de după 1989. Ştim că este dureros gândindu-vă la faptul că veţi avea locul 2 la alegerile locale şi parlamentare în oraş, judeţ şi în ţară. Până şi unii primari P.N.L. îndeamnă cetăţenii din localităţile lor să voteze cu PSD pentru că au primit bani pentru
investiţii în aceşti doi ani, bani care s-au contabilizat în bunăstarea cetăţeanului. Loviţi în guvernul PSD al României cu o nonşalanţă mizerabilă! Acest guvern a realizat  pentru oamenii din această ţară ceea ce voi nu aţi putut realiza vreodată! Doar câteva exemple: creştere economică de peste 3%, s-au dublat posturile din învăţământul superior, se dau burse tinerilor cercetători, s-au alocat peste 15 miliarde de euro în investiţii, s-au redeschis peste 23 de spitale închise de P.D.L., a crescut pensia medie lunară, pensii mai mari pentru militari, s-au reintrodus ajutoarele pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, reducerea TVA-ului la pâine de la 24% la 9%, au fost suportate nedreptăţile făcute de guvernarea trecută – profesori, medici (salarii mărite), a fost susţinută dezvoltarea agricolă, s-a consolidat poziţia României pe scena internaţională, s-a susţinut dezvoltarea infrastucturii educaţionale şi de sănătate, s-au plătit datorii etc.
Domnilor P.N.L.-işti vechi, nici parlamentarii dumneavoastră nu şi-au susţinut moţiunea de cenzură, votând împotriva ei. Şi la Câmpeni s-a întâmplat în mandatul 2008-2012. Pesemne trădarea se transmite în P.N.L.
Spuneţi tuturor în Apuseni, dragi liberali, că dumneavoastră conduceţi oraşul, ba chiar Munţii Apuseni! Este o falsă
imagine pe care nu aţi reuşit să o impuneţi. Lăsaţi şi alţi oameni de afaceri din Câmpeni şi din zonă să se dezvolte, nu puneţi lacăte pe toate locurile proprietate publică şi privată pe care le ţineţi pentru voi şi echipa voastră!
Ştiu că nu sunt pe placul vostru, domnilor liberali din Câmpeni (al unora), deoarece nu pot fi manipulat de către dumneavoastră, nu suntem din acelaşi aluat! Aţi adus în conducerea P.N.L. o persoană care a câştigat alegerile organizaţiei locale P.N.L. prin minciună şi fraudă. La locale nu se câştigă aşa, domnilor liberali! Ştiu că aţi vrea să conduceţi oraşul acum, când lucrurile au început să se pună la punct, când avem proiecte şi bani, dar nu cred că oamenii din Câmpeni se vor lăsa manipulaţi de dumneavoastră în 2016! Domnilor P.N.L-işti vechi, tăcerea dumnevoastră de până acum nu vă acoperă vinovăţia faţă de toate cele întâmplate în oraşul Câmpeni până acum.
Regret dacă am jignit sau supărat pe cineva cu acest articol (replică), dar consider că a spune adevărul nu este o jignire.

Primar PSD, Ioan Călin ANDREŞ

Acest articol a fost citit de 937 ori

Minciuna are picioare scurte, domnilor P.N.L.-P.D.-işti din Câmpeni
4 (80%) 3 votes

Comentarii

Comentarii

Un Comentariu la Minciuna are picioare scurte, domnilor P.N.L.-P.D.-işti din Câmpeni

 1. Normalitatea Răspunde

  13.11.2015 la 14:00

  Alt politician care are impresia ca PSD sau Ponta sau el insusi a facut cresterea economica a tarii. Cresterea au facut-o oamenii care au lucrat si au platit taxe si impozite pe fiecare leu cheltuit.
  Lipsa de control pe care o arati aici arata doar cat de mult te-a deranjat articolul precedent, mai bine taceai.
  Ai raspuns la cateva dintre acuzatii, dar la care nu aveai ce zice le-ai ignorat si ai inceput sa bati campii cu altele.
  Is curios cat timp ti-a luat sa scri articolul asta, timp in care puteai sa-ti faci meseria nu sa trolezi aiurea pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.