campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Ministrul Mediului, interpelat de deputatul Corneliu Olar în problema blocării subvenţiilor pentru moţi

Ministrul Mediului, interpelat de deputatul Corneliu Olar în problema blocării subvenţiilor pentru moţi

Publicat în 26.03.2017 la ora 13:30

ÎNTREBARE
Către: Ministerul Mediului, domnului Daniel Constantin
De la: deputat PNL de Alba, Corneliu Olar
Obiectul întrebării: Organizaţiile neguvernamentale „căpuşe” au blocat subvenţiile pentru proprietarii de terenuri din Munţii Apuseni

Domnule Ministru,

În calitate de deputat de Alba, am fost sesizat de situaţia moţilor din Munţii Apuseni, care deţin în proprietate terenuri cu destinaţia de păşuni sau fâneţe pe suprafaţa Parcului Naţional Apuseni. Începând cu toamna anului 2016, proprietarii terenurilor nu mai pot să beneficieze de subvenţiile acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din cauza faptului că aceste suprafeţe de teren sunt situate în zone cu restricţii stabilite în scopul protecţiei naţionale.
Aceste arii protejate cuprind şi terenuri cu folosinţă fâneţe şi păşuni, utilizate în mod tradiţional de către membrii comunităţilor locale din Munţii Apuseni, acestea încălcând dreptul de proprietate garantat de Constituţia României.
Pentru acest motiv, vă rog, domnule Ministru, să aveţi bunăvoinţa să răspundeţi la următoarele întrebări:
– Aveţi cunoştinţă de emiterea unui act normativ care să schimbe scopul şi regimul de management al ariilor protejate şi în baza căror prevederi legale a fost actualizată baza de date APIA cu aceste „rezervaţii ştiinţifice” care au generat refuzul plăţii subvenţiilor pentru proprietarii de terenuri cu destinaţia fâneaţă şi păşune?
– Vă rog să îmi comunicaţi punctul de vedere al Ministerului Mediului cu privire la includerea în zone de intravilan, zone cu locuire permanentă, cuprinse în zona de dezvoltare durabilă a parcului, dar şi a unor terenuri cu folosinţă fâneţe şi păşuni cuprinse în zona de protecţie integrală şi zona de management durabil în perimetrul unor rezervaţii ştiinţifice.
– Care sunt consecinţele din punct de vedere legal în ceea ce priveşte menţinerea unor locuinţe, gospodării şi construcţii anexe, precum şi a unor terenuri cu folosinţă fâneţe şi păşuni în arii naturale protejate?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Cu deosebită consideraţie,
Corneliu OLAR,
deputat PNL de Alba

Acest articol a fost citit de 873 ori

Ministrul Mediului, interpelat de deputatul Corneliu Olar în problema blocării subvenţiilor pentru moţi
2 (40%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.