campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Mircea Diaconu, europarlamentar independent: „În Munții Apuseni este o civilizaţie a lemnului”

Mircea Diaconu, europarlamentar independent: „În Munții Apuseni este o civilizaţie a lemnului”

Publicat în 05.10.2017 la ora 9:26

Europarlamentarul independent, Mircea Diaconu a vorbit pentru apusenitransilvania.ro despre potenţialul extraordinar pe care îl au Munţii Apuseni şi despre lucrurile absolut unice care încă se mai păstrează aici. Acesta spune că locuitorii din zonă nu ar trebui să îşi uite meşteşugurile şi nici să îşi abandoneze ocupaţiile rurale, pentru că ele pot genera o adevărată industrie de turism.

„Pe-afară e coadă mare ca să mergi să stai în casa unui ţăran din Tirol, să stai în casa lui, cu vacile, cu fânul, cum trăieşte el acolo sus în munţi… Ia gândiţi-vă la toate satele astea minunate, de pe Ampoi, de pe Arieş, toate văile astea… E nebunie ce poţi să trăieşti, ce memorie bogată poţi să ai după aia, ce amintiri, tu ca străin, care eşti cu computerul, cu tot ce vrei. Toţi cei cu computerul şi cu mouse-ul în nas tânjesc după natural, după adevăr. Iar noi acolo suntem”, a spus Mircea Diaconu.

El subliniază că în Apuseni există o civilizaţie a lemnului unică în Europa, fapt ce ar trebui exploatat turistic.

„Este o civilizaţie a lemnului. Oamenii cu pădurea, cu barda, fac orice. Este o ecuaţie absolut fabuloasă şi ancestrală. Are în spate mii şi mii de ani. Puţin în Finlanda mai există treaba asta, în rest nu există niciunde în Europa. Ce poate să facă un om cu un lemn! Păi să îl pui pe masă, să îl arăţi şi oamenii să vină de peste tot, să fie de faţă. Să vadă, să stea în curtea lor, să stea în casa lor”, a mai precizat europarlamentarul.

Totodată Diaconu e convins că un mecanism extraordinar de a aduce turistul în Apuseni e acela de a-i oferi o poveste „nebună” care să-l atragă aici.

 Sursa: apusenitransilvania.ro

Acest articol a fost citit de 304 ori

Mircea Diaconu, europarlamentar independent: „În Munții Apuseni este o civilizaţie a lemnului”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.