campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Mişcare şi tradiţie la Bistra

Mişcare şi tradiţie la Bistra

Publicat în 09.06.2016 la ora 10:00

bistra tineriUn eveniment organizat special de primarul comunei Bistra pentru copii, dar şi pentru cei care au crescut, dar în sufletul lor au simţit  măcar pentru o clipă că sunt încă copii.

Organizat cât mai aproape de Ziua Copilului, evenimentul s-a bucurat de un real succes atât în rândul copiilor cât şi al celor mai mari, care au rămas şi ei, în sufletul lor, copii.  Peste 1000 de copii dar şi adulţi din comuna Bistra dar şi din localităţile învecinate au participat la această sărbătoare. Copiii au avut parte de concursuri sportiv-distractive, unele dintre acestea fiind organizate în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport și Tineret Alba. A avut loc şi Campionatul Local de Şah, coordonat de maestrul Marius Ceteraş. Şcoala „Nicodim Ganea” din Bistra a participat cu un amplu spectacol muzical-artistic, coordonat de prof. Anamaria Petrovan, dir. adj. al acestei instituţii de învăţământ şi de prof. Gelu Muntea.
La Bistra s-au jucat şi ultimele 3 etape la fotbal din grupe ale Campionatului Speranţelor „Dragoş Damian” organizat de AJF Alba cu copii născuţi în 2006 sau mai mici. CSC Bistra a obţinut locul 2 în grupa A, urmând ca în 12 iunie la Ocna Mureş să joace finala mică pentru locurile 3 şi 4.  Pe terenul sintetic de la Bistra
s-au jucat de dimineaţa până seara târziu 16 meciuri. La partidele de fotbal amicale  cu copii născuţi între anii 2001-2009 au fost invitate echipele din Cîmpeni, Baia de Arieş, Lupşa şi Albac. Din 5 meciuri amicale, 4 au fost câştigate de Bistra. Spre seară a avut loc şi etapa a VI-a din Campionatul Local de Fotbal al comunei Bistra.
La festivitatea de premiere, câştigătorii concursurilor au primit diplome, însă  toţi copiii care au participat la sărbătoaare au fost recompensaţi cu dulciuri şi sucuri.
„Copilăria trebuie celebrată la orice vârstă. Întotdeauna trebuie să păstrăm în suflet copilul din noi. Când în ochii copiilor vedem bucuria aşa cum am văzut şi eu la micuţii prezenţi la această sărbătoare, când ei ne zâmbesc, parcă ne topim în faţa lor. Ce dar mai frumos putem primi de la Dumnezeu decât copiii şi familia? Copiii aduc cu ei drăgălăşenia, inocenţa şi bunătatea. Ei sunt universul nostru. Mă bucur că am putut organiza această sărbătoare pentru cei mici dar şi pentru cei mari care s-au simţit pentru o zi din nou, copii. Le mulţumesc tuturor celor care au participat la eveniment, dar şi celor care au muncit din greu pentru organizarea lor”, ne spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.
Pentru cei mici au  evoluat  şi actorii de la Teatrul PAS din Galaţi ale căror reprezentaţii au fost educative pentru copii. Spre seară, pe scenă a urcat şi îndrăgita actriţă şi solistă Alina Eremia care a încins atmosfera. Evenimentul a fost încheiat cu un grandios foc de artificii şi cu o discotecă în aer liber.

I. B.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 83 ori

Mişcare şi tradiţie la Bistra
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.