campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Mişcare şi Tradiţie la Bistra, o sărbătoare la care au participat peste 400 de copii din comună dar şi din alte localităţi ale judeţului Alba

Mişcare şi Tradiţie la Bistra, o sărbătoare la care au participat peste 400 de copii din comună dar şi din alte localităţi ale judeţului Alba

Publicat în 07.06.2019 la ora 10:00

Ziua de 1 Iunie a fost marcată și în acest an de autorităţile locale din comuna Bistra.

„Mişcare şi tradiţie la Bistra”, un eveniment deja consacrat a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Bistra, în parteneriat cu Şcoala „Nicodim Ganea”, Direcția Județeană de Sport și Tineret Alba şi Asociaţia Judeţeană de Şah Alba. Startul sărbătorii s-a dat la baza sportivă din comună, la ora 11.

Organizatorii au pregătit surprize pentru cei mici dar şi pentru cei mari: Bistratlon, partide de fotbal, turneu de şah etc.

Din programul artistic au făcut parte dansuri, scenete, șezătoare, pregătite de elevii de la Şcoala Gimnazială „Nicodim Ganea”. Corul din Bistra condus de dirijorul Gelu Muntea a atras atenţia celor prezenţi cu un repertoriu de muzică ușoară. Echipa de dansatori a  Centrului Cultural Bistra a prezentat mai multe dansuri, fiecare cu specificul lui, copiii fiind pregătiți de instructorul Oana Joldeş.

Clubul Sportiv Comunal Bistra a ieșit pe scenă cu dansuri de Zumba dar și karate, executate de sportivii antrenaţi de Viviana Pripon, sportivi medaliați la competiții naționale. Sărbătoarea a fost condimentată cu meciuri amicale de fotbal care au fost coordonate de antrenorul Tiberiu Boca Dandea. Din cei peste 120 de participanţi, 47 au fost fete, ceea ce a fost o surpriză plăcută pentru toţi. Participanții au primit pentru prestaţia lor, dulciuri și diplome.

Concursul de şah a atras 24 de competitori din comuna Bistra.

Concursul de șah s-a desfăşurat pe două sectiuni:

 • copii de la clasele pregătitoare și I-IV
 • copii de clasele V – VIII

Clasamentul turneului de șah:

Clasele 0-IV

 1. Alexandru Simina
 2. Ciprian Gligor
 3. Răzvan Schiau

Clasele 0-IV (nelegitimați)

 1. Ionuț Gomboș
 2. Daniel Raiu
 3. Mihai Drăgoi și Petru Poșogan

Clasele V-VIII

 1. Andrei Simina
 2. George Pleșa

Clasele V-VIII (nelegitimați)

 1. Ioan Marincaș
 2. Petru Balea
 3. Ionuț Paven

Câştigătorii au primit diplome și dulciuri. Directorul turneului de şah a fost  maestrul Marius Ceteraş.

S-a jucat și un meci demonstrativ de fotbal între șahiștii Clubului Sportiv Municipal ,,Unirea” Alba Iulia și echipa de fete de la Bistra, multiplă campioană la fotbal feminin.

Bistratlonul, o competiţie aflată la a doua ediție a aliniat la start 6 echipe de elevi de clasele I-IV și 3 echipe de la clasele V-VI. Fiecare echipă a avut în componență 5 membri și un căpitan.

Bistratlonul a presupus parcurgerea unui traseu cu diverse obstacole, unde viteza, dexteritatea, echilibrul şi precizia erau prioritare. La finalul traseului, fiecare membru al echipei trebuia să doboare două popice. Pentru a câștiga au fost necesare minim 3 puncte pentru fiecare echipă.

De 1 Iunie – Ziua Copilului, toate echipele înscrise în competiția sportivă au fost câștigătoare. Concurenții au primit  diplome și dulciuri.

Pe scenă a urcat la sărbătoarea de la Bistra şi cunoscuta cântăreață de muzică ușoară, Claudia Pavel. Ceremoniile au fost conduse de MC Jamaica. Au prezentat Meda Cotuna și Oana Joldeș. Seara s-a încheiat cu un grandios spectacol de artificii.

Cu acest prilej primarul comunei Bistra, Traian Gligor, ne-a declarat următoarele:

„Sper că am reușit și în acest an să aduc bucurie copiilor noştri. De ziua lor și nu numai, ei sunt cei care merită orice din partea noastră. Ei sunt bucuria și fericirea unei familii. Noi trebuie să îi susținem, să îi educăm, trebuie să fim un model pentru ei. Zâmbetul copilului și fericirea din ochii lui nu poate concura cu nimic. Copiii trebuie să simtă că sunt iubiți. Copiii sunt răsplata lui Dumnezeu pentru părinți. Răsplata mea sunt cei trei copii minunați pe care îi am. Lor și tuturor copiilor din comuna Bistra le spun: Să fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Să vă bucuraţi şi să creşteţi frumos. Copilăria e o lume aparte, plină de lumină, armonie și fericire. Să vă bucuraţi de ea, dragi copii!”.

Acest articol a fost citit de 357 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.