campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » „Moaţele” din Câmpeni au deschis expoziţia „Zestrea”, de la Veneția

„Moaţele” din Câmpeni au deschis expoziţia „Zestrea”, de la Veneția

Publicat în 21.02.2017 la ora 18:42

România este reprezentată în acest an la Carnavalul de la Veneţia cu zestrea şi tradiţiile populare iar „Moaţele” din Câmpeni, au deschis expoziţia „Zestrea”, o colecţie inspirată din straiele Reginei Maria şi din portul tradiţional românesc.

La vernisaj au participat personalităţi din domeniul artei şi culturii din România şi din Italia, printre care şi directorul artistic al carnavalului, Stefano Karadjov.

Cea mai frumoasă parte a carnavalului este spectacolul străzii oferit paradele şi procesiunile cu temă istorică. Balurile se ţin lanţ, sunt mai multe în fiecare seară, iar cel mai faimos este Gran Ballo delle Maschere, tradiţionalul bal masacat. Va fi selectat şi cel mai bun costum de carnaval.

• În acet an, Carnavalul de la Veneţia se desfăşoară între 11 şi 28 februarie.

În fiecare an,  în această perioadă, toate străzile, canalele, pieţele şi fiecare colţişor al Veneţiei se transformă prin culoare, muzică, mister şi bună dispoziţie într-o uriaşă scenă pentru nesfârşitele spectacole şi petreceri ale carnavalului.

Tradiţia carnavalului are mai mult de opt secole, dar din 1979, de când este organizat în fiecare an, carnavalul practic s-a globalizat şi este tot mai mult legat de toate culturille lumii.

Măşti şi costume de epocă, baluri elegante în palate, parade, artificii şi serenade din gondole. De o săptămână, Veneţia este inundată de buna dispoziţie a carnavalului. În celebra Piaţa San Marco, artiştii se întrec în ţinute spectaculoase şi proiecte culturale.

Acest articol a fost citit de 282 ori

„Moaţele” din Câmpeni au deschis expoziţia „Zestrea”, de la Veneția
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.