campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Mobilizare pe o rețea de socializare pentru a da o mână de ajutor la defrişarea fostei linii de cale ferată a Mocăniței

Mobilizare pe o rețea de socializare pentru a da o mână de ajutor la defrişarea fostei linii de cale ferată a Mocăniței

Publicat în 06.05.2017 la ora 22:15

După ce s-a răspândit vestea că un investitor privat va redeschide linia Mocăniţei de pe Valea Arieşului, între Lunca Arieşului şi Baia de Arieş, un grup de voluntari s-a gândit să dea o mână de ajutor pentru defrişarea liniei! Pe reţeaua de socializare Facebook a fost creat un eveniment în acest sens sub numele de “Voluntariat defrişare linia Mocăniţei!”

“Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine! Dacă suntem mulţi, ne vom împărţi în mai multe echipe!” scriu organizatorii evenimentului pe facebook.  Perioada de desfăşurare  e 12 -21 Mai, iar cei interesaţi să ajute sunt aştepţi atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend, fiecare cum poate veni!

Cristian Răspopa, un om de afaceri din județul Mureș, s-a angajat să repună în circulație, în scop turistic,  „Mocănița” pe linia îngustă dintre Lunca Arieșului (Lunca-Poșaga) și Baia de Arieș, pe lungimea totală de aproximativ 23 de kilometri.

În puținele detalii pe care a vrut să ni le ofere, omul de afaceri Cristian Răspopa a spus că s-a apucat deja să curețe de vegetație linia de cale ferată dintre Lunca Arieșului și Sălciua, traseu de 9 km care ar putea fi inaugurat la jumătatea lunii iunie.

„Este traseul cel mai greu, cel mai stricat, cel mai rău. Ne-ar prinde bine niște voluntari care să vină la curățat vegetația”, a spus investitorul. El a menționat că „Mocănița” ar putea fi pusă în funcțiune pe întreg traseul până la Baia de Arieș în a doua jumătate a lunii iulie.

Acest articol a fost citit de 364 ori

Mobilizare pe o rețea de socializare pentru a da o mână de ajutor la defrişarea fostei linii de cale ferată a Mocăniței
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.