campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » „Mon univers Minecraft” – franceză și programare la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni

„Mon univers Minecraft” – franceză și programare la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni

Publicat în 10.12.2018 la ora 13:23

Între 3 şi 9 decembrie 2018,  a fost o săptămână în care zeci de mii de elevi și profesori au participat la o oră de programare în cadrul evenimentului „Hour of Code”, cel mai mare eveniment internaţional de programare la care participă oameni din peste 180 de țări.

Acestă mișcare este prezentă și în România. Lexic tehnologic, descriere de comenzi și acțiuni, prezentare reguli de joc și programare plecând de la jocul Minecraft pentru a dezvolta competențe de comunicare în limba franceză și competențe tehnologice necesare pentru meseriiile viitorului şi multă creativitate.

Aceste cuvinte au guvernat atelierul de programare organizat de catedra de limba franceză, coordonat de profesor Roxana Bodea. De ce creativitate? Aşa cum spun câteva slogane ale evenimentului: Creativitatea înseamnă inovație. Creativitatea înseamnă a da viață unor idei. Creativitate înseamnă să faci cea ce iubești. Creativitatea este un talent venit din interior și ne ajută să pătrundem în imaginație. Creativitatea înseamnă exprimare. A fi creativ înseamnă a lăsa cele mai năstrușnice idei să prindă viață şi acest lucru generează noi afaceri.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 79 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.