campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Moţii din Baia de Criş vor să-şi dea mâna cu cei din Avram Iancu: „Drumul Iancului” intră în modernizare

Moţii din Baia de Criş vor să-şi dea mâna cu cei din Avram Iancu: „Drumul Iancului” intră în modernizare

Publicat în 10.09.2017 la ora 20:29

Consiliul Județean Hunedoara vrea să modernizeze 18 kilometri de drum județean (DJ 762) pe sectorul Bulzeștii de Sus – limită cu județul Alba. Prin modernizarea acestui tronson se va asigura legătura directă între comunele Baia de Criș (Hunedoara) și Avram Iancu (Alba).

Deocamdată, proiectul se află la stadiul de intenție, urmând să fie aprobată nota conceptuală pentru modernizarea acestui drum. „Sectorul de drum prezintă o stare avansată de degradare cu gropi, făgașe, denivelări și burdușiri cauzate de traficul greu, în zonă fiind exploatată masă lemnoasă. Pietruirea drumului nu are o grosime constantă fiind deteriorată”, se arată în documentul care va sta la baza viitorului proiect.

Valoarea estimativă a proiectului este de 8,6 milioane de euro, iar banii ar putea proveni din bugetul local sau cel național. Drumul județean 762 continuă pe teritoriul județului Alba pe o distanță de 23,3 kilometri făcând legătura între localitatea Cîmpeni și accesul pe Valea Arieșului spre Arieșeni.

Doar 8 kilometri mai trebuie însă modernizați în județul Alba. În iunie 2017, consilierii județeni au aprobat încadrarea din categoria funcţională de drum comunal a unui tronson din drumul comunal DC 91: DJ 762 – Avram Iancu – Tîrsa, aparţinând comunei Avram Iancu, în categoria funcţională de drum judeţean cu indicativul DJ 762B: DJ 762 – Avram Iancu, pentru a fi reabilitat.

Și modernizarea drumului  vicinal  Tîrsa – Cîndeşti din comuna Avram Iancu, pe o porțiune de 6 kilometri a fost prins în Programul Național de Dezvoltare Locală cu suma de 1 milion de lei, bani alocați pentru perioada 2015 – 2019. Drumul trece prin centrul comunei Avram Iancu și face legătura cu comuna Gîrda de Sus și mai departe, cu județul Bihor. Ar trebui să fie gata până în 2019. Drumul vicinal Tîrsa-Cîndeşti se află în prelungirea fostului DC91: DJ762-Avram Iancu – Tîrsa şi are o lungime de 6 km.

Acest articol a fost citit de 166 ori

Moţii din Baia de Criş vor să-şi dea mâna cu cei din Avram Iancu: „Drumul Iancului” intră în modernizare
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.