campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Moții din Munții Apuseni trăiesc o iarnă așa cum nu au mai văzut de zeci de ani. În unele locuri zăpada măsoară un metru și jumătate

Moții din Munții Apuseni trăiesc o iarnă așa cum nu au mai văzut de zeci de ani. În unele locuri zăpada măsoară un metru și jumătate

Publicat în 27.01.2019 la ora 15:11

Moții din Munții Apuseni trăiesc o iarnă cum nu au mai văzu de zeci de ani. În cătunele şi satele situate la peste 800 de metri altitudine stratul de zăpadă depăşeşte grosimea de un metru şi jumătate.

Cantitatea foarte mare de zăpadă pune probleme mari de acces pentru locuitorii din aceste sate. Cu greu reuşesc să îşi părăsească locuinţele proprii. Despre acces auto, nici nu mai poate fi vorba.

Pentru a putea ieşi din locuinţe, oamenii au fost nevoiţi să construiească veritabile tuneluri prin zăpadă pentru a ajunge la anexele gospodăreşti unde se află animalele. Veritabile aventuri sunt călătoriile în centrele de comună unde se află magazinele alimentare. Unii localnici mai întreprnzători au renunţat să mai aştepte intervenţia autorităţilor, au construit pluguri din lemn pe care le-au legat după tractoare sau chiar animale de tracţiune, reuşind astfel să elibereze cât de cât drumurile de zăpadă.

Principala preocupare a localnicilor a fost, însă, înlăturarea stratului foarte gros de zăpadă de pe acoperişul locuinţelor, care pune în pericol rezistenţa unor construcţii. Un video şi mai multe fotografii postate pe Facebook arată cum se ”luptă” oamenii din Apuseni cu zăpada.

Iarna nu-i ca vara asa a zis Vodá Bâsescu

Publicată de Elena Surd pe Vineri, 25 ianuarie 2019

Acest articol a fost citit de 2961 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.