campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Nemulţumit că nu a primit foaie de mişcare pentru a-şi vinde animalul în târg, un fermier a intrat cu viţelul în sediul Asociaţiei Crescătorilor de Taurine ”Arieşul” Câmpeni!

Nemulţumit că nu a primit foaie de mişcare pentru a-şi vinde animalul în târg, un fermier a intrat cu viţelul în sediul Asociaţiei Crescătorilor de Taurine ”Arieşul” Câmpeni!

Publicat în 31.07.2015 la ora 10:00

bovineZilele trecute, la sediul Asociaţiei Crescătorilor de Taurine ”Arieşul” Câmpeni a avut loc un eveniment mai puţin întâlnit: nemulţumit de faptul că nu a primit foaie de mişcare pentru a-şi putea vinde viţelul în târgul de la Abrud, un fermier din localitate, membru al asociaţiei, a intrat cu animalul în clădirea situată pe strada Horea şi l-a lăsat în grija conducerii asociaţiei.

Aurel Paven, fermier din satul Furduieşti, aparţinător administrativ oraşului Câmpeni, ne-a reclamat telefonic că a fost nemulţumit de faptul că putea să-şi vândă animalul cu 1.200 lei în târgul de la Abrud dacă avea foaie de mişcare. ”Deoarece în târg nu a fost prezent niciun delegat al asociaţiei noastre care să ne elibereze foaie de mişcare, cumpărătorii mi-au oferit pe viţel cu 200 de lei mai puţin, pentru că nu deţineam acel document. Atunci, eu şi alt membru al asociaţiei am decis să nu ne mai vindem animalele, iar eu am adus viţelul la sediul asociaţiei şi l-am lăsat împreună cu paşaportul lui, ca să mă despăgubească conducerea. În loc să ne ajute, cei din asociaţie stau la sediul lor, argumentând că nu au ştiut de existenţa târgului de animale, deşi acesta era anunţat de la începutul anului. La târg au fost prezenţi delegaţi din partea altor asociaţii ale crescătorilor de animale din Apuseni, însă conducerea asociaţiei noastre a dovedit că nu se informează pentru membrii asociaţiei pe care îi reprezintă. Astăzi, eu nu am putut să-mi vând animalul pe un preţ bun şi am mai plătit încă 50 de lei pentru transport la Abrud”. Aurel Stan – preşedintele A.C.T. ”Arieşul” Câmpeni, contestat de mai mulţi membri la alegerile din luna iunie pentru conducerea asociaţiei – a prezentat ulterior pe scurt situaţia creată ieri: ”În timpul unei şedinţe la care au participat numeroşi preşedinţi ai crescătorilor de animale din zona Apuseni, un membru al asociaţiei noastre a intrat cu un viţel în sediu, în camera de şedinţe, trăgându-l de funie şi făcând scandal pentru faptul că nu a primit foaie de mişcare cu care să-şi vândă legal animalul în târgul de la Abrud. Acesta şi-a abandonat ulterior animalul la sediul nostru, pe care i l-am transportat după câtva timp acasă, în siguranţă, cu un autovehicul al asociaţiei. Conform normelor legale, pentru a vinde animale în târguri, asociaţia trebuie să elibereze o foaie de mişcare, iar cererea de eliberare se face înainte cu cel puţin 24 de ore. Deoarece nu ştiam de existenţa acestui târg, noi nu am trimis de dimineaţă la Abrud o persoană care să elibereze aceste foi de mişcare ci doar mai târziu, când am primit un telefon de informare. Fermierul nemulţumit plecase între timp din târg spre casă, fără a mai aştepta delegatul asociaţiei noastre să-i elibereze documentul. Pot să spun că am rămas şocat de acest eveniment neplăcut care pătează renumele asociaţiei noastre şi al fermierilor din Apuseni, am contactat avocatul nostru şi vrem să depunem o plângere la Judecătoria Câmpeni împotriva fermierului care a provocat acest incident”.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 366 ori

Nemulţumit că nu a primit foaie de mişcare pentru a-şi vinde animalul în târg, un fermier a intrat cu viţelul în sediul Asociaţiei Crescătorilor de Taurine ”Arieşul” Câmpeni!
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.