campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Nouă persoane din Munții Apuseni, judecate la Tribunalul Dâmbovița pentru constituirea unui grup infracțional organizat

Nouă persoane din Munții Apuseni, judecate la Tribunalul Dâmbovița pentru constituirea unui grup infracțional organizat

Publicat în 10.07.2017 la ora 19:54

Un număr de nouă persoane din județul Alba, cu domiciliul în localități din Munții Apuseni, sunt judecate, alături de alți treisprezece inculpați din Cluj, Bihor, Călărași, Timiș și Dâmbovița, pentru infracțiuni de criminalitate organizată.

Dosarul este pe rolul Tribunalului Dâmbovița, unde se află în faza procesuală a camerei preliminare. Cei 22 de inculpați sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de evaziune fiscală. Dosarul a fost instrumentat de Biroul Teritorial DIICOT Dâmbovița și a fost înregistrat, inițial, la Tribunalul Alba în noiembrie 2016. În decembrie, anul trecut, instanța din Alba Iulia a decis că nu este competentă să judece acest dosar și a hotârât să decline competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului Dâmbovița.

Potrivit DIICOT, inculpații sunt acuzați că, în perioada 2011 – octombrie 2014, au constituit un grup infracţional organizat având ca scop crearea de circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societăţi comerciale de tip fantomă şi prin înregistrarea în contabilitatea altor societăţi a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, finalizate cu obţinerea ilegală de rambursări de TVA de la bugetul de stat. Inculpații din Alba trimiși în judecată sunt: Fonoage Nicolae Eugen, Fonoage Elena și Giurgiu Mărina din Sălciua, Cutea Ioan, Fonoage Aurel Ioan, Alb Ovidiu, Bota Andrei Dumitru, Bota Ioan, toți din Lupșa și Olariu Ioan din Sohodol. Ceilalți inculpați judecați sunt Moldovean Răzvan Ionel, Gherman Mihaela Maria, Voaideș Sergiu, Fonoage Anca Eugenia, Rusu Mircea, Torok Andreea Daniela, Gherman Cristian Oliver și Felderean Alin din Cluj, Gaja Marius Vasile și Bucur Alexandru Ioan din Timiș, David Constantin Eugen din Oradea, Chetrari Eduard din Târgoviște și Apostol Mădălina Cristina din Călărași. Șase dintre inculpați sunt și în prezent sub control judiciar.

Pentru documentarea activității infracționale a grupării, procurorii DIICOT au efectuat în 12 noiembrie 2014, un număr de 42 de percheziţii în cele șase județe. Din cei 33 de suspecți identificați inițial de procurori au fost trimiși în judecată, în final, 22 de inculpați. În 16 mai 2017, Tribunalul Dâmbovița a constatat neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului emis de către DIICOT Dâmbovița ”în ceea ce priveşte indicarea încadrării juridice, indicarea şi analiza mijloacelor de probă, care nu permit stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii”. Instanța a solicitat procurorilor să remedieze neregularitatea actului de sesizare în termen de cinci zile de la comunicarea încheierii. Până la pronunțarea unei decizii definitive, totți inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 665 ori

Nouă persoane din Munții Apuseni, judecate la Tribunalul Dâmbovița pentru constituirea unui grup infracțional organizat
4.5 (90%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.