campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Noul președinte al Societății Naționale „Avram Iancu”, prezent la Câmpeni la Adunarea Generală a filialei locale

Noul președinte al Societății Naționale „Avram Iancu”, prezent la Câmpeni la Adunarea Generală a filialei locale

Publicat în 17.04.2019 la ora 10:30

Săptămâna trecută s-a desfășurat într-un local public din „Capitala Țării Moților” Adunarea Generală a Societății Cultural – Patriotice „Avram Iancu” – filiala Câmpeni, una dintre cele mai mari și mai active organizații ale acestei societăți.

La eveniment au participat câteva zeci de membri ai acestei organizații locale, la care s-au adăugat mai mulți președinți ale altor filiale din Apuseni și o parte din conducerea centrală a societății, în frunte cu noul președinte Tiberiu Groza, desemnat de curând.

Acesta a fost ales prin vot la începutul lunii martie, la Reuniunea Națională a Societății Cultural – Patriotice „Avram Iancu” desfășurată la Cluj Napoca, după ce Victor Bercea, fostul președinte ce a condus societatea timp de 16 ani, a anunțat că nu mai dorește să mai candideze pentru un nou mandat.

Întrunirea de la Câmpeni a fost coordonată de Ioan Viorel Sicoe, președintele filialei organizatoare, care a invitat în prezidiu, alături de alte personalități locale, pe președintele Groza și pe Victor Bercea – care a devenit președinte onorific al societății în urma desemnării noului președinte. Președintele Sicoe a prezentat raportul de activitate al filialei Câmpeni pe anul 2018 – o perioadă marcată de numeroase activități desfășurate în zonă cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri – și programul de acțiuni ce se vor desfășura în acest an, iar apoi au fost prezentate și aprobate execuția bugetară pentru anul trecut și a bugetului pentru acest an.

Ulterior, în plen au vorbit președintele onorific Victor Bercea, doamna Ana Maria Motora – președintele Despărțământului „Iosif Șterca Șuluțiu” Câmpeni-Abrud, reprezentantul primarului orașului Câmpeni, Ioan Călin Andreș, precum și alți membri marcanți ai acestei societăți, veniți din diferite localități din țară.

Cu această ocazie s-au transmis mesaje de felicitare pentru activitatea filialei din Câmpeni, s-a urat succes noii conduceri centrale a Societății „Avram Iancu”, au fost nominalizate și s-au acordat diplome unor persoane marcante din cadrul societății, s-au făcut propuneri de activități în care s-ar putea implica pe viitor organizația, menționându-se fermitate și unitate în cadrul acesteia, dar s-au precizat și câteva nemulțumiri sau reproșuri din partea unor vorbitori.

La finalul discursurilor a vorbit președintele Tiberiu Groza care a mulțumit tuturor pentru încrederea acordată, menționând că va depune pe viitor eforturi susținute pentru o buna desfășurare a activității în cadrul societății pe care o conduce, iar Adunarea Generală a filialei s-a încheiat cu o serie de discuții a acestuia cu președinții filialelor din Apuseni ale societății, prezenți la întrunire.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 366 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.