campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » O asociație evanghelică care deținea o casă de vacanță ilegală la Vadu Moților a fost sancționată de inspectorii DSP Alba cu o amendă de 30.000 lei

O asociație evanghelică care deținea o casă de vacanță ilegală la Vadu Moților a fost sancționată de inspectorii DSP Alba cu o amendă de 30.000 lei

Publicat în 02.08.2016 la ora 15:10

dsp-albaAsociația Evanghelică și de Caritate „Isus Speranța României”, care deține o casă vacanță în comuna Vadu Moților, din Munții Apuseni, unde se află cazați un grup de 25 de copii și trei adulți, a fost sancționată, astăzi, de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Alba pentru lipsa avizului și autorizației sanitare de funcționare.

Direcția de Sănătate Publică Alba a deschis o anchetă după ce mai mulți localnici au semnalat că o casă de vacanță din comuna Vadu Moților, sat Necșești, funcționează ilegal, un grup de copii instituționalizați, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, fiind cazați aici, aflându-se într-o tabără.

În urma controalelor efectuate, inspectorii DSP Alba au constat că această unitate aparține Asociației Evangheliste și de Caritate ”Isus Speranța României” cu sediul la Timișoara.

Directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea, a declarat că s-au acordat două sancțiuni, în cuantum de 30.000 de lei, pentru lipsa avizului și autorizației sanitare, cât și pentru refuzul de a permite accesul inspectorilor sanitari în vederea unei verificări amănunțite a unității de cazare.

”Inspectorii au sancționat asociația care deține această unitate de cazare cu două amenzi contravenționale pentru lipsa autorizației și pentru refuzul de a permite accesul în vederea efectuării controalelor prevăzute de lege. Totodată, în această unitate, se interzice efectuarea oricărei activități publice. Precizăm că unitatea nu avea asigurată asistența medicală profilactică și curativă”, a declarat Alexandru Sinea.

Potrivit DSP Alba, Asociația Evanghelistă și de Caritate ”Isus Speranța României” a cumpărat această casă de vacanță, care este formată dintr-o clădire mai veche și o clădire mai nouă, dar neterminată.

Acest articol a fost citit de 129 ori

O asociație evanghelică care deținea o casă de vacanță ilegală la Vadu Moților a fost sancționată de inspectorii DSP Alba cu o amendă de 30.000 lei
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.