campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » O doctoriță tânără din Oradea a lăsat deoparte viața agitată dintr-un oraș mare pentru tihna din Ţara Moţilor

O doctoriță tânără din Oradea a lăsat deoparte viața agitată dintr-un oraș mare pentru tihna din Ţara Moţilor

Publicat în 15.04.2016 la ora 10:30

anca tipiÎncepând cu data de 4 aprilie, la Spitalul Orășenesc Câmpeni a venit să muncească doctorul Anca Tipi – medic specialist psihiatru, care de curând a terminat specializarea la Oradea și s-a prezentat la postul obținut prin concurs în 2012.

Doctorul Anca Tipi a precizat pentru cititorii ziarului Unirea că este originară din județul Bihor, este căsătorită iar după rezidențiat a revenit la postul pe care l-a ales în urmă cu 4 ani, subliniind că a fost bine primită de conducerea spitalului, de ceilalți medici și asistente. ”Am găsit acum un spital pus la punct, modernizat, sper ca pe viitor să se extindă compartimentul de psihiatrie și să am o bună colaborare cu întreg personalul din cadrul spitalului”, a mai transmis doamna doctor Tipi, acesteia fiindu-i decontată chiria de către administrația publică locală, la fel ca tuturor celorlalți medici care vin să muncească la spitalele din Câmpeni. În prezent, la Spitalul Orășenesc Câmpeni există trei secții și mai multe compartimente, aici lucrează 12 medici, iar alți 13 medici rezidenți care și-au luat post aici își fac specializarea în diferite orașe din țară. Prin sosirea doctorului Tipi, compartimentul ”Psihiatrie” are 2 medici și 10 paturi aprobate, managerul Dragomir Morcan declarând că va cere Ministerului Sănătății suplimentarea cu încă zece paturi, pentru că au existat solicitări. ”Totuși, la spitalul nostru există în continuare deficit de medici, iar în urmă cu câteva zile am scos la concurs 3 posturi de medici: un medic specialist în cadrul secției pediatrie, un medic specialist în cadrul secției de medicină internă și un medic specialist pentru compartimentul ATI. Recent, la spital s-au încheiat lucrările de modernizare începute în vara anului trecut, fondurile primite de la Ministerul Sănătății fiind de aproximativ 2,5 milioane lei, sumă în care s-a inclus și achiziționarea de aparatură.” Managerul Dragomir Morcan a mai precizat că în prezent există o bună colaborare cu administrația publică locală și membrii Sindicatului Sanitas din cadrul spitalului, iar lunar se înregistrează cu aproximativ 100 de pacienți mai mult decât numărul celor care sunt decontați de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cei mai mulți dintre aceștia sosind la Compartimentul de Primiri Urgențe, unde vin cazuri din toată zona Munților Apuseni, nu doar din zona arondată acestui spital.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 2252 ori

O doctoriță tânără din Oradea a lăsat deoparte viața agitată dintr-un oraș mare pentru tihna din Ţara Moţilor
4.7 (93.33%) 3 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Un Comentariu la O doctoriță tânără din Oradea a lăsat deoparte viața agitată dintr-un oraș mare pentru tihna din Ţara Moţilor

  1. Haiducul Răspunde

    15.04.2016 la 12:24

    Pai e normal sa primeasca la Urgente , cazuri din toata zona fiindca altii au avut grija sa inchida spitale . In plus , daca nu vrei sa mori acasa , poti alege sa mori la Urgente Cimpeni si mergi la sigur daca dai de Gligor la Primire U .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.