campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » O elevă din Câmpeni a luat 10 curat la Bacalaureat după contestații

O elevă din Câmpeni a luat 10 curat la Bacalaureat după contestații

Publicat în 10.07.2015 la ora 17:33

Alexandra-DobreAlexandra Dobre, elevă a Colegiului Național ”Avram Iancu” din Câmpeni este ce-a de-a patra absolventă din județul Alba care a obținut 10 pe linie la examenul național de Bacalaureat 2015.

Absolventa a precizat că astăzi (n.r. vineri) are liber, iar de sâmbătă începe pregătirea pentru admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Rezultatele finale la BAC 2015 au fost afișate, de Ministerul Educației, pe portalul Edu.ro, în 10 iulie.

Înainte de soluționarea contestațiilor ea a avut media 9,96, fiind notată cu 10 la limba și literatura română și matematică și 9,9 la informatică. Ea a depus contestație fiind sigură că a avut o lucrare perfectă.

”De obicei nu-mi prea asum astfel de riscuri. Am fost sigură pe mine, am avut un presentiment pozitiv. Mi se pare că toată muncea mea, din ultimii ani, în sfârșit, dă roade. Mă bucur că am reușit să-i fac mândri pe cei din jur”, a spus absolventa.

Alexandra a spus că examenul a fost acceptabil ”pentru cine a depus măcar puțin efort”, precizând că a avut emoții. Ea a avut nevoie de o medie cât mai bună la BAC pentru a avea șanse mai mari să fie admisă pe locurile fără taxă, la facultate.

Pe lângă exercițiile de la matematică și informatică, eleva a spus că are timp și de dans și citit, acestea fiind pasiunile ei. Absolventa vrea să mulțumească profesorilor, părinților, prietenilor și celor care au avut încredere în ea și au susținut-o.

La nivel național, numărul mediilor de 10 a crescut de la 63 la 81, după contestații, iar promovabilitatea a crescut de la 66,41%, la 67,9%, potrivit ministrului Educației, Sorin Câmpeanu.

Procentul de promovabilitate după contestații a crescut și în județul Alba, de la 74,24 la sută, la 75,34, potrivit inspectorului școlar general adjunct, Marcela Dărămuș.

Trei absolvenți din județul Alba au luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie, înainte de soluționarea contestațiilor. Este vorba despre absolvente ale Colegiului ”Lucian Blaga” din Sebeș: Roxana Arina Sabău și Maria Karina Mihăilă, respectiv de Ioana Cotuțiu de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Corectarea și notarea lucrărilor de la Bacalaureat 2015 s-a realizat în alt județ decât cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unei modificări introduse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 686 ori

O elevă din Câmpeni a luat 10 curat la Bacalaureat după contestații
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.