campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » O întreagă familie din Gura Roșiei s-a intoxicat cu ciuperci

O întreagă familie din Gura Roșiei s-a intoxicat cu ciuperci

Publicat în 11.06.2013 la ora 16:37

O familie compusă din cinci persoane, din Cîmpeni, a suferit în cursul zilei de ieri o gravă intoxicație cu ciuperci. Trei dintre bolnavi au fost aduși cu ambulanțele la secția de Urgențe a Spitalului Județean, noaptea trecută.

ambulanta_campeniIeri în jurul orei 15.00 s-au prezentat la spitalul orășenesc Cîmpeni 4 persoane din aceeași familie, din Gura Roșiei, cu simptimatologia de intoxicație după consum de ciuperci. Este vorba de trei bărbați și o femeie care prezentau tulburări de echilibru, grețuri, astenie, somnolență, amețeli.

Doi dintre bolnavi care prezentau manifestări de boală suplimentare, respectiv febră și hipertensiune au fost direcționați spre UPU Alba Iulia și au fost internați. Ceilorlalți doi, care au rămas la Spitalul Câmpeni, li s-au administrat soluții pefuzabile, au fost monitorizați fără să prezinte complicații. Cei doi bolnavi, internați la Alba Iulia au o evoluție favorabilă, fără complicații ulterioare.

Din aceeași familie s-a mai prezentat la UPU Alba Iulia un copil în vârstă de 13 ani cu simptomatologia intoxicației cu ciuperci, în stare stabilă. Având în vedere că la această vârstă se pate instala insuficiența renală cronică s-a luat hotărârea de a fi trimis la Clinica Pediatrie II din Cluj-Napoca, unde există posibilitatea efectuării dializei în caz că se impune acest lucru. Din informațiile care le avem se pare că evoluția acestuia este favorabilă, fără complicații”, precizează dr. Cristina Galoș, purtător de cuvântal DSP Alba.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 457 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.