Rămâi conectat

Politică

(P) Capitalul uman și investiția în educație se află pe lista priorităților candidatului PNL la Primăria Câmpeni

Publicat

în

Capitalul uman și investiția în educație este șansa fiecărei comunități la un viitor mai bun. Capitalul uman este o resursă importantă pentru dezvoltarea durabilă a unei economii.

„Pentru a avea tineri bine pregătiți atunci când părăsesc băncile școlii și devin un sprijin important pentru societate, trebuie să investim în educația lor. Educația lor produce rezultate pe termen lung. Copiii din Câmpeni merită toată atenția noastră. Ei au nevoie de condiții de calitate, trebuie să știm să îi motivăm, să le arătăm că apreciem munca lor. De asemenea avem nevoie să identificăm care sunt meseriile zilei de mâine. Iar la noi în zonă, sunt convins că putem face parteneriate cu oamenii de afaceri locali care pot susține învățământul dual și care au nevoie de forță de muncă bine pregătită și care se pot implica în acest domeniu. Trebuie să gândim procesul educațional pe termen lung”, este de părere Cristian Dan Pșca, candidatul PNL la Primăria orașului Câmpeni.

În ceea ce privește educația, Cristian Pașca are planuri mari. El dorește să extindă Școala Gimnazială din Câmpeni pentru ca toți elevii să vină la cursuri de dimineață. Reabilitarea Colegiului Național „Avram Iancu” se află pe lista priorităților – modernizare și dotare săli de clasă și laboratoare, reabilitarea și modernizarea cantinei, construirea unui corp nou de clădire pe amplasamentul actual al Clubului Elevilor care să cuprindă o sală multifuncțională la parter și laboratoare noi la etaj.

Cristian Dan Pașca are în vedere și:

  • construirea unui Campus școlar nou la Liceul Tehnologic Silvic cu săli de clasă, laboratoare, ateliere, internat, cantină (actuala clădire nu mai corespunde normelor de securitate) după ce s-a consultat cu conducerea liceului;
  • înființarea cu sprijinul Primăriei a unui Centru After School, unde elevii să își petreacă timpul în mod organizat, să fie ajutați la teme, să servească o masă caldă până când părinții ies de la serviciu;
  • înființarea unei creșe pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani unde părinții care sunt nevoiți să se întoarcă la lucru să își poată lăsa copiii în siguranță și unde să fie bine îngrijiți (dpă ce a discutat cu părinții celor mici);
  • acces liber, permanent și gratuit al elevilor la terenurile de sport și locurile de joacă din incinta școlilor de pe raza orașului Câmpeni;
  • înființarea de clase de învățământ dual la Liceul Tehnologic Silvic pentru formarea tinerilor pentru piața muncii (în zonă se pretează pregătirea în turism, prelucrarea lemnului, meșteșuguri, servicii etc.) în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și firmele interesate.

„Prioritar pentru mine este și plata burselor școlare. Actuala administrație locală și primarul în funcție nu a mai plătit bursele elevilor din anul 2017. Pentru el este mai important să cumpere vaci de plastic, să construiască piramide în fața primăriei (dioramă), să cumpere cât mai multe mașini pe care să le folosească după bunul plac și să facă alte achiziții pe care le consideră mai importante decât copiii noștri, decât educația lor sau decât sprijinul acordat cadrelor didactice. El știe doar să ceară guvernanților, Consiliului Județean să îi dea bani, în timp ce cheltuiește banii publici, banii noștri ai tuturor din bugetul local pe tot felul de lucruri nesemnificative. Nu doresc să intru în detalii, vreau doar să mai spun că în anii în care am fost consilier județean am adus bani la Câmpeni pentru că mi-a păsat de acest oraș și de oamenii de aici. Și doresc să muncesc pentru comunitate, să atrag investitori și bani europeni pentru a dezvolta orașul. Acasă la Câmpeni nu este pentru mine doar un slogan ci o stare de fapt. Doar împreună, muncind ca o echipă putem avea orașul pe care îl dorim și condiții decente de trai pentru noi toți”, spune Cristian Pașca.

Sistemul de învățământ este important pentru Cristian Pașca. Elevii, profesorii și personalul nedidactic din școli și grădinițe trebuie să beneficieze de tot confortul și sprijinul administrației publice locale pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în condiții de calitate și siguranță.

„Școala nu este doar locul unde acumulăm cunoștințe, Este locul unde formăm caractere. În acest sens este important parteneriatul școală, familie și administrația locală. Eu sunt convins că putem crea acest parteneriat pentru binele copiilor noștri”, afirmă Cristian Pașca.

Politică

Radu Penciu, primar Lupșa: „Vești bune pentru locuitorii din APUSENI! DN 75 va intra în reparație”

Publicat

în

Primarul comunei Lupșa, Radu Penciu  a declarat că DN 75 va intra în reparație, după ce s-a întâlnit cu Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și Vicepremierul Dan Barna.

„Vești bune pentru locuitorii din Apuseni! DN 75 va intra în reparație! Am avut o întâlnire de lucru cu vicepremierul Dan Barna și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, solicitând sprijin urgent pentru repararea infrastructurii rutiere din Munții Apuseni, Ministrul Cătălin Drulă m-a asigurat că, în această vară, va începe reabilitare Drumului Național 75, principala rută de acces în Munții Apuseni. Starea deficitară a drumului este o problemă pentru toate localitățile din zonă, având un impact negativ atât asupra turismului, cât și asupra economiei locale. Am încredere în promisiunile colegilor mei și sper ca în curând să circulăm în condiții normale pe DN 75.”, scrie în mediul de socializare primarul comunei Lupșa, Radu Penciu.

Citește mai mult

Politică

Deputatul PSD Radu Tuhuț, demersuri pentru înființarea primului centru de dializă din Munții Apuseni

Publicat

în

Înființarea unui centru de dializă la Câmpeni sau Abrud este o investiție necesară, extrem de importantă pentru întreaga zonă a Munților Apuseni, în contextul în care pacienții care suferă de insuficiență renală avansată trebuie să parcurgă zeci de kilometri pentru administrarea tratamentului ce le asigură supraviețuirea.

Am înaintat ministrului Sănătății, doamnei Ioana Mihăilă, propunerea de înființare în regim de urgență a unui centru de dializă, în orașele Câmpeni sau Abrud, care va deservi pacienții din mai multe zone ale Munților Apuseni. Sunt convins că dacă se dorește realizarea acestui proiect medical se vor găsi și soluții, spațiul adecvat, aparatura necesară, mai ales în contextul fondurilor alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, cu sprijinul administrațiilor locale, vom putea găsi și cadrele medicale, indispensabile înfăptuirii proiectelor în domeniul sănătății.

Știm cu toții că pacienții care suferă de boală cronică de rinichi, în stadiu avansat, și-ar putea pierde viața, fără dializă, din cauza acumulării toxinelor din circuitul sanguin. Administrarea tratamentului la Alba Iulia sau în alte orașe presupune consum de energie, costuri suplimentare și timp mai mult pentru pacienți, care oricum nu duc o viață tocmai ușoară. Astfel, înființarea unui centru mai aproape de domiciliile lor este o investiție obligatorie, care va conduce la ușurarea crucii pe care o au de dus.

Citește mai mult

Politică

Deputatul PSD Radu-Marcel Tuhuț și-a deschis birou parlamentar, în Capitala „Țării Moților”

Publicat

în

Președintele interimar al PSD Alba, deputatul Radu-Marcel Tuhuț, și-a deschis birou parlamentar în orașul Câmpeni, cu scopul a fi mai aproape de oamenii din Munții Apuseni și din dorința de a cunoaște mai bine necesitățile lor, pe care le va duce în Parlamentul României și va face tot posibilul să le soluționeze.

„Biroul meu de lucru a fost și va rămâne, mereu, în teren, alături de oameni, în slujba cărora mă aflu. Deschiderea unui cabinet parlamentar în Munții Apuseni, la Câmpeni, este, pe lângă o responsabilitate morală, o consecință a dorinței mele de a fi în permanentă legătură cu toți cei care au nevoie de sprijinul nostru și vor să ni se adreseze. Îi asigur pe toți locuitorii județului Alba care au nevoie de sprijin parlamentar că nu sunt singuri, problemele pe care mi le vor prezenta nu vor rămâne necunoscute, ci vor ajunge în Parlamentul României, iar eu voi depune toate eforturile necesare pentru soluționarea lor”, a spus deputatul Radu Marcel Tuhuț.

La inaugurarea biroului parlamentar au participat europarlamentarul Victor Negrescu, senatorul Călin Matieș, aleși locali și membri PSD.

 

Acesta este situat pe str. Moților, nr. 77, în clădirea în care se află și sediul organizației locale a PSD Câmpeni. Audiențe au loc de luni până vineri, între orele 10.00 – 11.00. În perioada în care există activitate parlamentară, acestea vor fi asigurate de către Ilie Călin Bodea, consilierul deputatului Radu-Marcel Tuhuț.

Fost primar al comunei Ciuruleasa, Radu Marcel Tuhuț se află la primul mandat de parlamentar. Din decembrie și până în prezent, a depus zeci de interpelări și întrebări parlamentare, a inițiat propuneri legislative și amendamente la legi, a solicitat și fundamentat suplimentarea fondurilor pentru județul Alba și pentru administrațiile locale.

Referitor la Munții Apuseni, acesta a continuat demersurile de introducere a gazului metan, începute în perioada în care a fost primar, a cerut continuarea asfaltării drumurilor naționale și sprijinirea instituțiilor de învățământ, respectiv a spitalelor. De asemenea, a intervenit pentru respectarea drepturilor agricultorilor, crescătorilor de animale. A solicitat sprijinirea mediului privat afectat de pandemie.

Recent, deputatul de Alba a depus un amendament asupra asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Apuseni și Rezervația Biosferei ”Delta Dunării” pentru acordarea unei reduceri de 50% pentru lemnele necesare încălzirii locuințelor din Munții Apuseni, în contextul în care oamenii de aici nu beneficiază de gaz metan. Dacă amendamentul va fi respins, Radu Marcel Tuhuț va iniția un proiect de lege pentru acordarea acestei facilități și va cere sprijin tuturor parlamentarilor din din județele Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara și Arad, pe teritoriile cărora se află Munții Apuseni.

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni