campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » „Pălăvrăgeala PSD-ului de tip Ioan Dîrzu nu-i ajută pe moţi să trăiască mai bine”

„Pălăvrăgeala PSD-ului de tip Ioan Dîrzu nu-i ajută pe moţi să trăiască mai bine”

Publicat în 01.06.2013 la ora 17:12

Cu privire la cele afirmate de dl. Ioan Dîrzu, în articolul publicat în ziarul Unirea din 27.05.2013, vreau să fac următoarele precizări:

corneliu olarÎn calitatea pe care am avut-o de fost primar al comunei Horea şi vicepreşedinte al Asociaţiei Proprietarilor de Păduri din România, am întreprins numeroase acţiuni, cele mai multe în instanţă, pentru redobândirea proprietăţilor primăriilor din Munţii Apuseni, lucru ce s-a concretizat prin obţinerea titlurilor de proprietate, comuna Horea obţinând titlul de proprietate cu nr. 1, eliberat de Comisia judeţeană de fond funciar Cluj. Acest lucru a constituit un precedent pentru celelalte comune din Munţii Apuseni, cu sprijinul primarilor din acea vreme.
Într-adevăr, în perioada derulării proceselor în instanţă pentru redobândirea acestor drepturi, firma Holzindustrie deja lucra zi şi noapte în acele proprietăţi. De exemplu, în comuna Albac, această firmă defrişase deja peste 200 de ha, circa 20.000 mc. Îi reamintesc d-lui Ioan Dîrzu că la acea vreme nu era PDL la putere, ci PSD. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în comuna Horea, fapt ce m-a determinat să mobilizez cetăţenii comunei Horea pentru evacuarea din zonă a firmei Holzindustrie, precum şi a altor firme cum a fost firma “Romanel” Vatra Dornei, şi a unei firme din Râmnicu Vâlcea, care se instalaseră în Apuseni pentru defrişarea masivă a pădurilor neretrocedate încă. Toate aceste contracte de exploatare a masei lemnoase din pădurile comunale cât şi ale statului, ce urmau a fi retrocedate, erau încheiate de guvernarea PSD, sub conducerea lui Adrian Năstase, contracte care au fost încheiate pe o durată de 10 ani, agreate şi de actuala guvernare.
Ioan Dîrzu niciodată nu a făcut referire la contractele încheiate de tăticul lui – Adrian Năstase, în anul 2003.
După preluarea acestor păduri, ex. comuna Horea – 1086 ha – situate administrativ-teritorial pe raza judeţului Cluj, şi celelalte primării au iniţiat constituirea unei structuri silvice private, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru administrarea în regim silvic a acestor suprafeţe.
De menţionat este că dl.deputat Ioan Dîrzu nu cunoaşte faptul că acest ocol silvic privat nu a încheiat contracte de exploatare a masei lemnoase cu societăţi comerciale private, cu excepţia cazului de doborâturi de vânt în masivul muntos al comunei Gârda şi Vadu Moţilor, după o verificare prealabilă făcută de ITRSV Cluj. Aşa că d-le Ioan Dîrzu, nu mai minţiţi fără a fi documentat în cazurile de exploatare a masei lemnoase, nu calomniaţi comunele Horea şi Albac, veniţi cu cazuri concrete, altfel sunt nevoit să vă acţionez în instanţă pentru calomnie.
D-le Ioan Dîrzu, nu cunoaşteţi Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, cu referire la administrarea domeniului public al localităţilor. Aprobarea exploatării masei lemnoase se face numai de către Consiliul local, prin hotărâre, în baza amenajamentului silvic (dacă cunoaşteţi ce este acesta), care prevede posibilitatea de tăiere anuală.
Cu referire la contribuţia dvs. la modificarea Codului silvic, consider că sunteţi un plagiator şi un mincinos, făcând afirmaţia că aţi propus modificări la art.62 din Codul silvic, modificări care la această dată sunt înscrise în actualul Cod silvic prin contribuţia mea, iniţiind în calitate de deputat un amendament la art. 62 alin. 3 în anul 2010 cu următorul cuprins: „De prevederile alin. 3 beneficiază şi persoanele fizice care au facilităţi prevăzute de Legea nr. 33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi formele asociative prevăzute de lege” -vezi Legea nr. 156/2010 (art. 3 prevede că persoanele fizice pot exploata în regie proprie 20 mc pe an).
D-le Ioan Dîrzu, este incalificabil în calitatea pe care o aveţi să vă preocupe persoana Corneliu Olar şi nu problemele majore ale moţilor, pe care i-aţi aburit cu promisiuni exagerate în campania electorală, pe care nu aţi mai terminat-o. Vă pot consemna ce aţi făcut pentru moţi de când sunteţi în parlament:
1.Controale numeroase şi amenzi la agenţii economici şi persoane fizice în Munţii Apuseni.
2. Taxe şi impozite mărite şi alte taxe noi pentru deţinătorii de animale şi terenuri.
3. Aţi scumpit preţurile la curentul electric, combustibili şi gaze naturale, ceea ce a dus la majorarea preţurilor la toate produsele de care moţii au nevoie.
4. Aţi schimbat Consiliul de administraţie de la Cuprumin Abrud, înlocuindu-l cu persoane din afara judeţului, inclusiv directorul general. Vă întreb, din tot personalul de specialitate al Cuprumin Abrud nu se găseau persoane să fie numite în conducerea acestei societăţi, care a fost redeschisă pe vremea PDL cu 500 locuri de muncă?
5. Aţi redus orele de lucru în cadrul Poştei, prin care s-au diminuat salariile lucrătorilor poştali.
6. Neasigurarea salarizării lunare a personalului din învăţământ, exemplu comuna Mogoş şi altele.
7. Nu sunt asiguraţi bani pentru naveta elevilor şi profesorilor.
8. Aţi tăiat fondurile băneşti de la lucrările de reabilitare a drumurilor naţionale din Colegiu, cât şi de la lucrările de amenajare a râului Arieş, lucrări începute de PDL.
Acestea sunt problemele pe care le-aţi rezolvat în calitate de deputat pentru locuitorii din Munţii Apuseni şi zona Teiuş.
Iar la final vă mai spun următoarele, d-le Dîrzu: în judeţul Alba există deja o alianţă PDL-PNL care funcţionează foarte bine la nivelul Consiliului Judeţean, iar având în vedere poziţia preşedintelui PDL – Vasile Blaga, care s-a pronunţat în mod constant pentru o alianţă cu PNL, sperăm ca modelul din judeţul nostru să fie preluat cât mai repede şi la nivel naţional. Şi să mai ştiţi că noi, moţii, nu avem nevoie de partide de stânga.

Corneliu OLAR, fost deputat Colegiul nr. 5 Apuseni-Teiuş

Facebook 

Acest articol a fost citit de 578 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.