campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Parcările de la baza pârtiei de schi din Arieșeni s-au transformat într-o mocirlă galbenă

Parcările de la baza pârtiei de schi din Arieșeni s-au transformat într-o mocirlă galbenă

Publicat în 10.02.2019 la ora 17:55

Zăpezile de poveste căzute peste Munții Apuseni s-au transormat zilele trecute, după ce vremea s-a încălzit ușor, într-o zloată neagră, dezagreabilă privirii celor care insistă să-și petreacă vacanțele în zonă. Ne referim acum strict la mult-vizitata comună Arieșeni, din ce în ce mai frecventată de amatorii de schi, unde am găsit zilele trecute un haos perfect, în ceea ce privește parcările.

Dacă în plin cod galben de ninsoare nămeții și parcajul haotic au blocat total accesul pe DN 75 săptămânile trecute, acum zăpada respectivă, neagră și curgătoare, a fost adunată în grămezi imense care ocupă și așa puținele locuri în care schiorii își pot lăsa mașinile, în general contra cost.

Mai mult, faptul că zonele de parcare sunt amenajate ”frumos”, cu pământ galben care s-a transormat acum efectiv în nămol, pune la grea încercare ambiția schiorilor de a ajunge, totuși, pe pârtie. Mai exact, schiorii trebuie să se umple până la genunchi de mocirlă înainte de a ajunge pe pârtia cu zăpadă. Și nu este vorba numai de adulți, ci și de copiii pe care părinții îi extrag cu greu din zloata galbenă pentru a ajunge, printr-o cale îngustă, printre felurite tarabe, la baza pârtiei.

Asta este… n-or mai fi avut bani investitorii din zonă de parcări ca lumea. N-o mai fi având nici primăria bani să investească într-un lucru ca lumea. N-o mai fi având nici consiliul județean bani să intre într-un parteneriat cu administrația locală pentru ridicarea confortului unei zone în care turiștii vin încă grămadă…

Facebook 

Acest articol a fost citit de 315 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.