campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Pentru că elicopterele SMURD sunt nevoite să aterizeze pe terenuri private, iar proprietarii au ajuns să vină cu bâta la piloți, la Câmpeni va fi construit un Heliport

Pentru că elicopterele SMURD sunt nevoite să aterizeze pe terenuri private, iar proprietarii au ajuns să vină cu bâta la piloți, la Câmpeni va fi construit un Heliport

Publicat în 05.10.2018 la ora 14:04

Autoritățile locale intenționează să construiască un heliport la Câmpeni, Capitala Munților Apuseni, unde există două spitale, primarul Călin Andreș povestind că proprietarii terenurilor pe care aterizează elicopterele SMURD au venit cu bâta la piloți, să-i alunge de pe teren, investiția fiind absolut necesară.

Vicepremierul Paul Stănescu a participat, vineri, la o întâlnire cu primarii din județul Alba, iar apoi a fost întrebat de jurnaliști ce subiecte s-au dezbătut în cadrul întâlnirii.

”Heliportul de la Câmpeni, pentru Munții Apuseni, e o mare problemă pentru că sunt două spitale care deservesc toată zona. E o problemă foarte importantă și ne-am propus împreună să rezolvăm această problemă: heliport la Câmpeni”, a spus Paul Stănescu.

Pe lângă cele două spitale din Câmpeni, orășenesc și de boli cronice, mai este și un spital în Abrud, la circa 15 kilometri.

Primarul din Câmpeni, Călin Andreș, a spus, fiind întrebat de jurnaliști despre construcția heliportului, că cele două spitale mari din oraș asigură toată partea de asistență medicală din Munții Apuseni.

”Toate salvările ajung la Câmpeni cu accidente vasculare cerebrale cu diferite afecțiuni care necesită transport cu un elicopter cu aeronavă SMURD. Am declanșat o procedură de utilitate publică a terenului respectiv prin care am solicitat ajutorul Consiliului Județean Alba, care a dat o hotărâre în 2015, fiind declarată utilitatea publică (n.r. a terenului). Ulterior am făcut un memoriu pe care l-am adresat guvernului actual”, a spus Andreș.

De asemenea, Andreș a spus că speră să existe bani pentru achiziționarea terenului, precizând că lângă el va fi construită și o bază de sport.

Valoarea terenului se cifrează undeva la 1,7 milioane de lei. Nu e o sumă mare pentru un guvern indiferent cât e el de bogat sau sărac, iar amenajarea terenului pentru ca aeronavele SMURD să poată ateriza acolo, respectiv a bazei sportive, noi le-am cifrat undeva la 5 milioane de lei. Suma aceasta o putem noi suporta pe bugetul din 2019 sau 2020”, a spus Andreș.

El a adăugat că, în cazul în care guvernul achiziționează terenul în acest an, la finalul anului viitor heliportul va fi funcțional.

”Domnul Paul Stănescu a spus că ne va ajuta cu o hotărâre de guvern în cel mai scurt timp pentru că acei coproprietari practic au ajuns la un moment dat să vină cu bâta acolo, la piloți, să-i scoată afară de pe teren. Sunt proprietăți private, iar elicopterele care vin în scopuri de afaceri și cele SMURD aterizează acolo”, a mai spus Andreș.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1156 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.