campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Pentru că nu au lăsat din preț, moștenitorii… Stadionului Câmpeni vor fi expropriați, în interesul obștii!

Pentru că nu au lăsat din preț, moștenitorii… Stadionului Câmpeni vor fi expropriați, în interesul obștii!

Publicat în 04.05.2015 la ora 10:30

primaria-campeni-nouStadionul Câmpeni, cu investițiile ce urmează a fi făcute aici de administrația locală, a fost declarat marți, 28 aprilie, în ședință de Consiliu Județean, un obiectiv de interes local cu utilitate publică.

A fost necesară o hotărâre de consiliu județean prin care stadionul să fie declarat de utilitate publică deoarece proprietarul de drept al terenului solicită un preț de 150 de euro/mp pentru a-l da administrației locale.  Încă din anul 2008 s-au făcut demersuri pentru achiziționarea terenului cu destinația de stadion dar oferta de vânzare a proprietarului (căruia îi fusese restituit terenul pe baza legilor privind restituirea proprietăților) a fost de 150 euro/mp, cu mult peste prețul pieței terenurilor din Câmpeni și care nu ar fi permis achiziția cu fonduri de la bugetul local, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.  Conform PUG al orașului Câmpeni, terenul este codat ca stadion, zonă de agrement și sport.  Printre altele, se mai motivează că amplasamentul în discuție este singurul teren cu suprafață plană, de mari dimensiuni, folositor și ca stadion dar și ca loc de aterizare pentru elicopterele SMURD. Din decembrie 2014, la nivelul Consiliului Local Câmpeni a fost constituită o comisie de efectuare a cercetării prealabile în vederea declarării utilităţii publice a obiectivului ”Stadion”- oraş Câmpeni, de pe strada Gării, f.n. S-a urmărit negocierea şi cumpărarea terenului şi a perimetrului înconjurător unde se găseşte stadionul pe care se jucau partidele de fotbal ale fostei echipe locale, la un preţ mult mai mic decât cel cerut de moştenitorii proprietarilor, în vederea amenajării unui complex sportiv şi de relaxare pentru locuitorii oraşului. Nu s-a reușit. În consecință, consilierii județeni au decis că proprietarul va fi expropriat în scopul amenajării unui obiectiv de utilitate publică iar prețul de despăgubire va fi stabilit probabil de un expert imobiliar.

Acest articol a fost citit de 496 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.