campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Performanţa şcolară, răsplătită cu premii şi diplome: Premiile „Viorica Drăgoiu” şi „Gheorghe Drăgoiu” acordate elevilor de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” şi Şcoala Gimnazială Câmpeni

Performanţa şcolară, răsplătită cu premii şi diplome: Premiile „Viorica Drăgoiu” şi „Gheorghe Drăgoiu” acordate elevilor de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” şi Şcoala Gimnazială Câmpeni

Publicat în 27.06.2016 la ora 10:00

premiiO iniţiativă lăudabilă a lui Tiberiu Virgil Drăgoiu – profesor de fizică în New Jersey, Statele Unite ale Americii, fiul apreciaţilor profesori pensionari Viorica şi Gheorghe Drăgoiu din Câmpeni – se perpetuează de câţiva ani la Colegiul Naţional „Avram Iancu” şi la Şcoala Gimnazială Câmpeni.

Acesta a iniţiat în 2012 împreună cu părinţii săi acordarea unor premii anuale în valoare de 100 de dolari americani unui elev al Colegiului Naţional „Avram Iancu” Câmpeni care a obţinut cele mai bune rezultate la chimie, precum şi şefului de promoţie de la Şcoala Gimnazială Câmpeni.
Astfel, premiul „Viorica Drăgoiu” s-a acordat în acest an la Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni absolventei Diana Maria Scrob de la specializarea „Ştiinţe ale Naturii Intensiv Engleză”. Performanţele acestei eleve sunt meritorii de-a lungul anilor, dintre care amintim o menţiune la faza judeţeană în clasa a XI-a şi nota 9,75 la concursul “Candin Liteanu” Cluj-Napoca – rezultat care asigură admiterea la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică Cluj – Napoca. După primirea premiului, aceasta a menţionat: „Ţin să mulţumesc domnului profesor Tiberiu Drăgoiu pentru premiul în valoare de 100 de dolari şi mamei acestuia – doamna profesor Viorica Drăgoiu, precum şi doamnei profesor de chimie Cristina Mucea, cea care m-a pregătit la şcoală. Pasiunea pentru chimie, dobândită încă din ciclul gimnazial, m-a motivat şi mai mult în anii de liceu, iar acum pot să spun că aceasta s-a transformat în dorinţa de a urma Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică din Cluj – Napoca”.
Totodată, în acest an şcolar profesorul american a dorit ca premiul “Gheorghe Drăgoiu” să fie acordat absolventului clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Câmpeni care are cea mai mare medie generală obţinută pe durata ciclului gimnazial şi cele mai multe premii la olimpiadele sau concursurile şcolare. Conducerea şcolii a primit cu bucurie această lăudabilă iniţiativă, deoarece elevii merituoşi trebuie apreciaţi, răsplătiţi şi încurajaţi. Astfel, la sfârşitul acestui an şcolar, cei 100 de dolari au fost acordaţi elevei Georgiana Alexandra Bodea din clasa a VIII-a A, care a finalizat ciclul gimnazial cu media generală 10 şi a obţinut premii judeţene şi naţionale la matematică, limba română şi geografie.
“Chiar dacă lumea mă consideră poate un copil care stă toată ziua cu capul în carte, nu este chiar aşa. Recunosc că am învăţat zi de zi, acest lucru evidenţiindu-se şi prin faptul că am obţinut frumoase premii la concursuri, olimpiade judeţene şi naţionale la matematică, limba română şi geografie, dar acest lucru nu m-a oprit în a avea timp liber.  Pot spune chiar că am foarte mult timp liber, deoarece sunt atentă în clasă şi acasă reuşesc să îmi fac foarte repede temele. În timpul liber citesc, merg cu bicicleta, ies în oraş cu prietenii, mă uit şi la televizor, mai navighez şi pe internet dar foarte puţin, deoarece nu îl consider aşa de important”, a declarat emoţionată câştigătoarea premiului.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 694 ori

Performanţa şcolară, răsplătită cu premii şi diplome: Premiile „Viorica Drăgoiu” şi „Gheorghe Drăgoiu” acordate elevilor de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” şi Şcoala Gimnazială Câmpeni
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.