campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Persoanele vârstnice sărbătorite de administraţia locală din comuna Bistra

Persoanele vârstnice sărbătorite de administraţia locală din comuna Bistra

Publicat în 14.10.2017 la ora 10:30

Persoanele de vârsta a treia din comuna Bistra au fost sărbătorite de ziua lor de către primarul comunei şi de către consiliul local. Ziua Persoanelor Vârstnice a coincis în acest an cu sărbătoarea hramului „Acoperământul Maicii Domnului” de la Biserica Ortodoxă Gîrde.

Ziua Persoanelor Vârstnice este în acest an la a treia ediţie şi a fost organizată de Primăria şi Consiliul Local al comunei Bistra, în parteneriat cu Asociaţia Pensionarilor „Seniorii” Bistra şi cu sprijinul parohiilor ortodoxe din comună.

Prima partea a zilei a fost petrecută la sărbătorirea hramului Bisericii Ortodoxe Gîrde. Apoi, „tinereii” de vârsta a treia au avut parte de o petrecere pe cinste organizată la un local din centrul comunei. Pentru ei, administraţia locală a adus Formaţia DOR din Alba Iulia, condusă de Alin Joldeş.

Cei aflaţi la a treia tinereţe au fost prinşi de spiritul petrecerii şi au cântat la rândul lor muzică populară, muzică de petrecere şi cântece vechi tradiţionale, acompaniaţi de formaţia DOR. Cei peste 100 de participanţi au primit de la primarul comunei, Traian Gligor, cocarde tricolore cu inscripţia „Bistra 2017”, marcând astfel evenimentul.
„Se spune că: Tinerii nu pot şti cum gândesc şi cum sunt oamenii în vârstă, însă bătrânii sunt vinovaţi dacă uită cum a fost să fii tânăr. Ridurile ar trebui să indice locul unde au fost o dată trăsăturile. Noi, tinerii, nu ar trebui să luam o hotărâre înţeleaptă fără un om bătrân, de aici şi zicala: cine nu are bătrâni să-şi cumpere. Sunt alături de cei din această generaţie şi îi voi cinsti şi respecta întotdeauna. Sfatul lor, punctul lor de vedere în ceea ce priveşte comuna şi nu numai este foarte important pentru mine. Le doresc din tot sufletul să aibă parte de linişte şi fericire alături de cei dragi”, afirmă primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

„Evenimentul a fost un prilej de bucurie pentru cei care consideră că uneori sunt ignoraţi de cei din jurul lor, dar nu este aşa. Bătrâneţea normală este frumoasă, senină şi plăcută. Este un proces a căror flori sunt mai frumoase decât celelalte ale tinereţii. Ceea ce ne-a oferit Consiliul Local Bistra, şi în special domnul primar, este un semn de recunoştintă, de respect, faţă de această parte a vieţii. Ne-am simţit foarte bine, ne-am bucurat de ceea ce ne-a fost oferit şi mulţumim tuturor de acest gând bun. De fapt, omul este ceea ce îi sunt gândurile”, este de părere Maria Bota, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor „Seniorii” Bistra.

Edilul din Bistra este de părere că nu doar 1 octombrie trebuie să fie o zi specială pentru cei sărbătoriţi, ci fiecare zi, în care este important ca noi ceilalţi, mai tineri, trebuie să le arătăm respectul şi preţuirea pentru eforturile, realizările şi dedicarea de care au dat dovadă de-a lungul timpului.

Organizaţia Naţiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca Zi Internaţională a Persoanelor în Vârstă în februarie 1991. Câteva luni mai târziu, la 16 decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU adopta Rezoluţia 46/91 cu titlul „Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi”. Aceste principii consacră dreptul persoanelor vârstnice la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.

Acest articol a fost citit de 124 ori

Persoanele vârstnice sărbătorite de administraţia locală din comuna Bistra
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.