campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Peste 10.000 de puieţi de brad şi larice, plantaţi de horeni pe Muntele Petreasa

Peste 10.000 de puieţi de brad şi larice, plantaţi de horeni pe Muntele Petreasa

Publicat în 29.04.2016 la ora 11:31

puieti-bradVineri, 22 aprilie 2016, peste tot în România a fost sărbătorită “Ziua Pământului”. Cum în Apuseni vremea nu prea a fost prielnică, sâmbătă, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, prin mobilizarea făcută atât de către Ocolul Silvic privat “Horea-Apuseni”, cât şi de Primăria Horea, peste 100 de horeni au ieşit pe Muntele Petreasa (circa 1.600 de metri altitudine), în locul numit “În coade”, destul de aproape de locul unde, în ianuarie 2015, a căzut avionul condus de pilotul Adrian Iovan, la plantat de puieţi.

Aşa după cum ne-a declarat telefonic fostul deputat al moţilor, Corneliu Olar, “din vremuri destul de străvechi, de Sf. Gheorghe, moţii şi-au făcut obiceiul de a semăna cartofii şi de a planta puieţi, deoarece se spune că se prind cel mai bine”.
Aşadar, sâmbătă, cei peste 100 de horeni ieşiţi în vârf de munte au reuşit să planteze până seara peste 10.000 de puieţi de brad şi de larice, într-o zonă în care, aşa după cum se poate observa şi din fotografia alăturată, în urmă cu câţiva ani s-a înregistrat o doborâtură de vânt foarte puternică.
Aşa după cum ne-a mai precizat Olar, prin străduinţa Ocolului Silvic privat ”Horea-Apuseni”, condus de inginerul silvic Felician Petruse, a inginerului Vârciu, dar şi a primarilor, în comunele Scărişoara, Albac şi Vadu Moţilor, în cadrul activităţilor desfăşurate sub genericul “Luna Pădurii” 2016, au fost împădurite integral circa 42 de hectare, iar pe alte 13 hectare s-au realizat completări. Per total, în localităţile amintite s-au plantat peste 200.000 de puieţi de brad, larice şi alte specii.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 230 ori

Peste 10.000 de puieţi de brad şi larice, plantaţi de horeni pe Muntele Petreasa
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.