campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Peste 100 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi în ultimele 3 zile de polițiștii din Munții Apuseni

Peste 100 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi în ultimele 3 zile de polițiștii din Munții Apuseni

Publicat în 07.12.2015 la ora 13:35

brazi-confiscatiAcţiunile desfășurate de poliţiştii din Alba, pentru combaterea ilegalităţilor privind tăierile şi transportul ilegal de brazi de Crăciun, au continuat iar ca rezultat peste 100 de astfel de pomi au fost confiscaţi în ultimele 3 zile.

Astfel, la data de 4.12.2015, poliţiştii din Vadu Moţilor, în timp ce efectuau un control în teren, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Horea Apuseni, au identificat 52 de pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal, ce erau abandonaţi în locul numit „Părău”, de pe raza comunei Vadu Moţilor.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, a fost identificat un tânăr din comuna Vadu Moţilor care transporta 10 pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform art. 19 din Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi.

Tot vineri, 4 decembrie, poliţiştii din Horea şi Albac, în timp ce acţionau împreună pe raza comunei Horea, l-au identificat pe un localnic care transporta cu o autoutilitară, 21 de pomi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență şi transport.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe conducătorul autoutilitarei, conform art. 19 din Legea 171 din 2010.

În data de 5 decembrie în jurul orei 9.00, poliţiştii din Avram Iancu au oprit, pentru control, pe DC 91, pe raza comunei Avram Iancu, o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Vidra.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport pentru cei 20 de pomi de Crăciun transportaţi, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional, conform art. 19 din Legea 171 din 2010.

În toate situaţiile prezentate mai sus, pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanților ocoalelor silvice, pentru valorificare.

FOTO. ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 70 ori

Peste 100 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi în ultimele 3 zile de polițiștii din Munții Apuseni
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.