campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Peste 100 de brazi de Crăciun confiscați de polițiștii din Munții Apuseni, în ultimele 24 de ore

Peste 100 de brazi de Crăciun confiscați de polițiștii din Munții Apuseni, în ultimele 24 de ore

Publicat în 26.11.2015 la ora 13:50

brazi-confiscatiAcţiunile de combatere a transportului ilegal debrazi de Crăciun au continuat și în ultimele zile. Peste 100 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi în ultimele 24 de ore, în urma unor controale desfășurate în traficul rutier, în zona Munţilor Apuseni.

Poliţiştii din Alba au continuat activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor din domeniul silvic.

Astfel, ieri, 25 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în timp ce acţionau pe DN 75, pe raza comunei Albac, împreună cu poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni, au oprit pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din judeţul Vaslui, care transporta pomi de Crăciun.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei nu deţinea documente legale de proveniență şi transport, pentru cei 67 de pomi de Crăciun transportaţi.

Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 67 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Valea Arieşului, pentru valorificare.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii din Baia de Arieş l-au depistat pe un tânăr de 21 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce transporta cu un autoturism, 38 de pomi de Crăciun, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

În jurul orei 24.00, poliţiştii din Bucium au oprit, pentru control, pe raza comunei Bucium, o autospecială, condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Ciuruleasa, care transporta ilegal, 8 pomi de Crăciun.

Şi în aceste cazuri, șoferii au fost sancționați contravenţional, iar pomii de Crăciun au fost predaţi reprezentanţilor ocoalelor silvice, pentru valorificare.

Acest articol a fost citit de 107 ori

Peste 100 de brazi de Crăciun confiscați de polițiștii din Munții Apuseni, în ultimele 24 de ore
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.