campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Peste 2000 de persoane au sărbătorit duminică, 1 iulie 2018, Ziua comunei Bistra

Peste 2000 de persoane au sărbătorit duminică, 1 iulie 2018, Ziua comunei Bistra

Publicat în 05.07.2018 la ora 10:00

Ziua comunei din Munții Apseni a fost sărbătorită în acest an pe data de 1 iulie. Sub genericul „Acasă la Bistra”, autoritățile locale au pregătit pentru localnici dar și pentru cei veniți din alte zone, un program diversificat. Partener în organizarea evenimentului a fost în acest an, în premieră și Centrul Cultural „Augustin Bena” din Alba Iulia.

Evenimentul a debutat la Baza sportivă a comunei cu un Te Deum oficiat de preoți și cu cuvântul de deschidere adresat  de primarul Traian Gligor.

Au urmat demonstrații de karate și dans zumba ale sportivilor Clubului Comunal Bistra, antrenați de Viviana Pripon.

Ansamblul Centrului Cultural Bistra a prezentat un spectacol de dansuri populare și dansuri moderne, sub conducerea instructorului Oana Joldeș. Corul Mixt condus de prof. Gelu Muntea a încântat publicul cu cântece  specfice zonei.

Din programul manifestării nu a lipsit Grupul instrumental Dor, condus de Alin Joldeș și artiștii locali: Nadia Dobra, Codruța Tomuș, Daniel Bîrlă, Ioana Ciorea, Anamaria Gligor și Alexandra Creț.

Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” condus de dirijorul Alexandru Pal i-a acompaniat pe soliștii Dorina Narița, Maria Filimon și Floricia Moga. Pe scenă a evoluat și Ansamblul de dansuri coordonat de Alexandra și Flavius Mîrza.

Cu ocazia zilei comunei, conform tradiției, s-a jucat și ultima etapă a Campionatului local de fotbal (de primăvară), editia 2018.  În competiție au intrat șapte echipe. Locul I a fost ocupat de Club Țache, locul II a fost adjudecat de Echipa de la Gîrde iar pe locul III s-a clasat Echipa Burtoșii.

Administrația publică locală a acordat și premii individuale:

Cel mai bun golgeter – Adrian Adam (echipa Club Țache), cu 17 goluri;

Cel mai bun portar – Ioan Adam (echipa Burtoșii, categoria de vârstă peste 40 de ani) și Călin Mătășer (echipa Valea Mare, juniori).

Câștigătorii au primit diplome, cupe și medalii.

Campionatul Local de Fotbal are loc de două ori pe an: primăvara și toamna. Primăvara, acesta se încheie înainte de Campionatul Munților Apuseni la Fotbal, ceea ce face ca jucătorii să fie în formă cât mai bună pentru participarea la competiția de la nivel județean.

Recitalurile renumiților artiști: Leontona Fărcaș, Ina Todoran, Ionela Moruțan și Ionuț Fulea care au încheiat programul, au încântat publicul prezent.

Ziua Comunei a fost marcată la final de un grandios foc de artificii.

„Ca în fiecare an, marcăm ziua comunei. Încercăm să aducem bucurie în sufletele localnicilor  dar totodată și să promovăm tinerele talente. Pe lângă distracție, manifestarea are și un rol de a duce mai departe tradițiile locului. De obicei avem și participanți din alte localități ale României care  sărbătoresc alături de noi. Sper să putem să aducem în fiecare an câte ceva nou pentru bistreni. Ei merită tot ce este mai bun din partea administrației publice locale”. – Traian Gligor, primarul comunei Bistra

Acest articol a fost citit de 120 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.