campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Actualizarea Planului Urbanistic General al comunei Bistra va fi finalizată în prima parte a anului 2017

Actualizarea Planului Urbanistic General al comunei Bistra va fi finalizată în prima parte a anului 2017

Publicat în 26.08.2016 la ora 10:30

primaria-bistra-nouÎn aceste demersuri de actualizare a Planului Urbanistic General, Bistra a fost sprijinită cu fonduri şi de Consiliul Judeţean Alba.

Comuna Bistra a semnat în luna noiembrie 2015 contractul de actualizare a Planului  Urbanistic General şi a regulamentului urbanistic local, care cuprinde mai multe etape. Prima etapă – Studii fundamentare (studiile, centralizarea şi redactarea concluziilor; comunicarea stării complexe a comunei, aşa cum a fost identificată prin analiză; prezentarea concluziilor aşa cum vor fi prezentate într-un cadru profesional şi public; predare analize şi concluzii ale studiilor de fundamentare; prezentarea publică informală a concluziilor analizelor şi studiilor de fundamentare), etapa a II-a – Planul Urbanistic General (situaţia existentă, disfuncţionalităţi; propuneri preliminare de dezvoltare urbanistică, Plan de încadrare în teritoriu şi chestionar pentru consultarea populaţiei care include elaborarea PUG preliminar parte scrisă şi parte desenată şi Regulament Local de Urbanism; prezentare în dezbatere publică locală etc.), etapa a III-a – Documentaţii pentru obţinerea avizelor (elaborarea documentaţiilor pentru obţinerea avizelor; depunerea documentaţiilor pentru avize; tipărire şi multiplicare; prezentare publică; modificări, completări, finalizare planşe şi parte scrisă conform cererilor avizatorilor; predarea finală a PUG-ului în momentul obţinerii tuturor avizelor necesare). „Vechiul PUG a fost aprobat în octombrie 2000, fiind prelungit până acum de trei ori. Deoarece comuna noastră este într-o continuă dezvoltare, aceasta presupune să actualizăm şi PUG-ul. Acesta reprezintă pentru dezvoltarea unei localităţi ceea ce reprezintă Constituţia pentru o ţară. Cu alte cuvinte, prin PUG şi regulamentul local de urbanism se stabileşte modul de utilizare a terenurilor, de realizare şi utilizare a construcţiilor pe întreg teritoriul comunei”, declară primarul Traian Gligor. PUG şi regulamentul local de urbanism aferent cuprinde norme obligatorii pentru autorizarea executării construcţiilor pe orice categorie de terenuri, atât intravilan cât şi extravilan, în limitele teritoriului administrativ al localităţii. Comuna Bistra are şi sprijinul Consiliului Judeţean Alba. În şedinţa din 28 iulie 2016, prin hotărâre de CJ, s-a aprobat repartizarea sumei de 33.309,06 lei, ceea ce reprezintă cam 1/3 din valoarea totală a proiectului. “Cu toate că am cuprins în bugetul local suma de 60 de mii de lei pentru anul în curs pentru actualizarea PUG-ului, faptul că am primit bani de la Consiliul Judeţean Alba ne ajută foarte mult. Vom renunţa la banii alocaţi din bugetul local şi îi vom redirecţiona spre alte lucrări necesare în comună”, afirmă primarul. Durata actualizării PUG este de aproape 1 an şi jumătate. Valoarea totală a contractului de actualizare a PUG pentru comuna Bistra este de 1 miliard de lei vechi.

I. B.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 73 ori

Actualizarea Planului Urbanistic General al comunei Bistra va fi finalizată în prima parte a anului 2017
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.