campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Polițiștii au reținut doi bărbați din Poșaga pentru comiterea a 15 furturi din cabane

Polițiștii au reținut doi bărbați din Poșaga pentru comiterea a 15 furturi din cabane

Publicat în 13.03.2013 la ora 12:43

Doi tineri din comuna Poşaga, autorii a 15 furturi,  au fost reţinuţi de poliţişti. Complicele lor, un bărbat de 60 de ani, a fost de asemenea reţinut pentru audieri.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Secţiei 11 Poliție Rurală împreună cu cei ai Posturilor de Poliție Poșaga, Sălciua și Ocoliș au reușit să documenteze activitatea infracțională a învinuiților Ţ.P.C., din comuna Poșaga și Î.V.N., din comuna Ocoliş, doi tineri de 21 de ani, ambii cercetați pentru comiterea unui număr de 15 infracțiuni de furt calificat, fapte prevăzute și pedepsite  de art. 208, alin. 1 Cod Penal precum şi a lui B.C., de 60 de ani, din comuna Poşaga, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tăinuire, faptă prevăzută și pedepsită  de art. 221, alin. 1 Cod Penal.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, Ţ.P.C. împreună cu Î.V.N., au pătruns prin efracţie în mai multe cabane situate pe raza comunei Poşaga iar din interior au sustras bunuri de uz casnic, generatoare, motoare electrice, etc, pe care le-au transportat la domiciliile lor cu ajutorul unei autoutilitare condusă de B.C.

Poliţiştii au stabilit de asemenea, că în aceeaşi perioadă de timp, cei doi învinuiţi au sustras acumulatori auto şi cantităţi importante de combustibil, din rezervoarele unor camioane parcate pe raza comunei Poşaga pe care, de asemenea, le-au transportat la domiciliile lor cu autoutilitară condusă de B.C.

Prejudiciul total cauzat prin faptele învinuiţilor este în valoare de 53.630 lei.  În data de 06.03.2013, la domiciliile celor trei învinuiți au fost efectuate

percheziții ocazie cu care au fost găsite cca. 30 % din bunurile provenite din furturi, restul fiind recuperate de poliţişti de la persoanele cărora le-au fost vândute, astfel că, în cele din urmă, prejudiciul a fost recuperat integral.

În cursul zilei de ieri, 12.03.2013, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a celor 3 învinuiţi, urmând ca azi, 13.03.2013, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate.”

FOTO: ARHIVĂ

 

Facebook 

Acest articol a fost citit de 355 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.