campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Polițiștii din Sălciua au confiscat noaptea trecută 103 pomi de Crăciun tăiați ilegal

Polițiștii din Sălciua au confiscat noaptea trecută 103 pomi de Crăciun tăiați ilegal

Publicat în 12.12.2013 la ora 18:11

brazi-confiscatiÎn cursul nopții trecute, poliţiştii din Sălciua au organizat o acţiune de combatere a tăierii ilegale, transportului şi comercializării brazilor de Crăciun, acţionând pe principalele artere rutiere din zona de competenţă.

În cadrul verificărilor, la ora 3.45 , la km 117 al Drumului Naţional 75, a fost depistat B.A.A., de 41 de ani, din comuna Poiana Vadului, judeţul Alba, care transporta cu o autoutilitară, 103 pomi de Crăciun, nemarcați cu sigiliul crotaliu.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în conformitate cu prevederile art. 19 alin. 1, lit. c din Legea nr.171/2010 iar pomii de Crăciun, în valoare de 3.700 lei, au fost predați Ocolului Silvic Muntele Mare Poșaga.

De la începutul acţiunii de combatere a tăierilor ilegale a pomilor de Crăciun, poliţiştii din Alba au confiscat şi predat ocoalelor silvice, pentru valorificare,  1.188 de pomi de Crăciun.

Activităţile cuprinse în Planul de Acţiune „Scutul Pădurii”, continuă, sens în care se acţionează atât pe căile rutiere, prin instituirea de filtre, în vederea verificării legalităţii transporturilor de pomi de Crăciun cât şi în fondul forestier şi în locurile de comercializare a acestora.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 365 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.