campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Premiul „Gheorghe Drăgoiu” vine din Singapore pentru cel mai bun elev din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Câmpeni

Premiul „Gheorghe Drăgoiu” vine din Singapore pentru cel mai bun elev din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Câmpeni

Publicat în 20.06.2019 la ora 10:00

Și în anul 2019, pentru al optulea an consecutiv, la Școala Gimnazială Câmpeni se acordă premiul „Gheorghe Drăgoiu” în valoare de 100 dolari americani, acest premiu fiind inițiat de profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu, fost elev al acestei școli, în semn de mulțumire și adâncă recunoștință față de cel care i-a insuflat dragostea pentru profesia de dascăl de fizică. Premiu a fost acordat prima dată cu ocazia pensionării tatălui său, Gheorghe Drăgoiu, în anul 2012, după 44 ani de activitate la catedră.

După absolvirea facultății, profesorul Gheorghe Drăgoiu și-a început cariera didactică în 1968, la Școala cu clasele I-VIII Bistra, apoi s-a transferat prin concurs, în 1978, la Școala Gimnazială  Câmpeni, unde a funcționat ca profesor de fizică până s-a pensionat. A obținut pe rând toate gradele didactice, a primit Medalia „25 de ani de la proclamarea Republicii” în 1972, apoi titlul de „Profesor  evidențiat“ în 1984. În perioada postdecembristă a fost decorat cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de  Ofițer în 2004, iar în anul 2007 a primit diploma „Gheorghe Lazăr clasa I”. Totodată, a condus școala din Câmpeni ca director timp de 13 ani, cariera sa fiind presărată cu multe realizări: participări la diferite simpozioane județene și naționale, cursuri de formare și de perfecționare, concursuri și olimpiade școlare cu merituoase rezultate. De asemenea, a înființat în cadrul școlii, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Alba, un cabinet de asistență psihopedagogică, a contribuit la realizarea unui Centru de Documentare și Informare și a unei săli de Soft Educațional, a avut inițiativa redactării revistei școlii, intitulată sugestiv „Reușim împreună”. Profesorul Drăgoiu a fost şi promotorul unor proiecte educative: „Primăvara Europeană”, „Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic”, „Noaptea lui Yuri”, prin aceste acțiuni ducând prestigiul școlii și dincolo de granițele țării.

După terminarea liceului din Câmpeni în 1989, fiul acestuia, Tiberiu Virgil Drăgoiu, a absolvit Facultatea de Fizică din Cluj – Napoca în 1995, apoi a funcționat ca profesor de fizică la Liceul „Emil Racoviță” Cluj-Napoca. În 1997 a câștigat Loteria Vizelor, plecând în Statele Unite ale Americii, unde a funcționat 19 ani ca profesor de fizică, până în 2016, apoi pe aceeași funcție în Manila – Filipine, iar în prezent este profesor de fizică la Liceul Internațional „German European School-Singapore” cu  Bacalaureat Internațional (I B) în limba engleză, având contract cu această școală pentru o perioadă de 3 ani.

În acest an școlar, premiul „Gheorghe Drăgoiu” a fost câștigat de către eleva Maria Mădălina Mera, care a absolvit clasele V-VIII cu media 10 și a obținut numeroase premii la olimpiadele școlare, în principal la disciplina „Matematică”. Cu această ocazie Mădălina a declarat următoarele: „Este o onoare să fiu apreciată prin acordarea acestei burse de către domnul profesor Tiberiu Virgil Drăgoiu, o personalitate de succes care astfel demonstrează sprijinul continuu față de învățătură și față de elevi. Îi doresc mult bine, sănătate și împliniri în continuare în cariera didactică a dumnealui”. De asemenea, diriginta elevei, profesoara Nicoleta Budae, a adăugat: „Ca profesor diriginte sunt mândră de faptul că eleva școlii noastre s-a dovedit vrednică de aprecierea domnului profesor Tiberiu Virgil Drăgoiu, o personalitate în domeniul didactic, pe care o apreciem și o considerăm un model de urmat”.

Direcțiunea școlii apreciază ca fiind foarte important acest premiu pentru a motiva elevii în obținerea unor rezultate foarte bune la învățătură și a participa la olimpiadele sau concursurile școlare din perioada ciclului gimnazial.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 433 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.