campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Premiul special „Viorica Drăgoiu” pentru cel mai bun chimist al Colegiului Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost acordat în acest an elevei Iulia Andreș

Premiul special „Viorica Drăgoiu” pentru cel mai bun chimist al Colegiului Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost acordat în acest an elevei Iulia Andreș

Publicat în 20.06.2019 la ora 18:20

La mijlocul acestei săptămâni, Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni a organizat festivitatea de absolvire a claselor a XII-a, promoţia 2019, cu ocazia acestui eveniment fiind premiaţi elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură şi la competițiile din anul școlar 2018-2019.

Alături de alte premii oferite elevilor merituoși, și acum s-a decernat premiul special „Viorica Drăgoiu” elevului care a obținut cele mai bune rezultate la chimie, reprezentanții colegiului transmițând faptul că în acest an competiția a fost strânsă. În semn de prețuire și recunoștință pentru mama sa care a fost aici profesor de chimie în perioada 1969-2006, acest premiu este acordat de către profesorul Tiberiu Drăgoiu, fost elev al acestei școli, promoția 1989, care a absolvit Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca. Ulterior, a fost profesor de fizică la Liceul „Emil Racoviță” din același oraș, iar în 1997 a câștigat Loteria Vizelor, mutându-se în Statele Unite ale Americii. Cariera de profesor de fizică a continuat-o acolo până în 2016, apoi următorii doi ani în Manila–Filipine, iar în prezent la German European School Singapore, un liceu cu Bacalaureat internațional în limba engleză. Pentru a stimula elevii performanți la chimie, acest premiu a fost inițiat în 2006, la pensionarea mamei sale, iar de atunci distincția s-a acordat în fiecare an, fiind în valoare de 100 de dolari americani.

La festivitatea de zilele trecute, profesoara Viorica Drăgoiu a oferit premiul ce-i poartă numele elevei Iulia Andreș din clasa a XII-a SNE, fiica primarului din Câmpeni, Ioan Călin Andreș.

„Îi mulțumesc din suflet domnului Tiberiu Drăgoiu pentru inițierea acestui premiu în cinstea mamei sale, Drăgoiu Viorica, un dascăl de excepție. Este o onoare pentru mine să fiu câştigătoarea acestui concurs, care dăinuie de cel puțin un deceniu în colegiul nostru”, a transmis eleva Iulia Andreș cu această ocazie.

Totodată, s-a menționat faptul că în acest an profesorul Tiberiu Drăgoiu va reveni acasă pentru Revederea de 30 de ani cu colegii de liceu, intenționând cu această ocazie să îi întâlnească pe toți elevii pe care i-a premiat de-a lungul timpului.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 701 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.