campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Preotul Andrei Vasile Bâldea este noul protopop de Câmpeni

Preotul Andrei Vasile Bâldea este noul protopop de Câmpeni

Publicat în 13.11.2019 la ora 12:11

Începând din 1 noiembrie 2019, Protopopiatul Câmpeni are un nou protopop, în persoana preotului Andrei Vasile Bâldea, care a fost numit pe o perioadă nedeterminată prin decizia Centrului Eparhial din Alba Iulia.

Născut în 1986 din părinții creștini-ortodocși Traian și Valeria, părintele Andrei Vasile Bâldea a menționat că este originar din satul Căstău, situat lângă Orăștie, în județul Hunedoara, acesta făcând școala primară în satul natal, iar ciclurile gimnaziale și liceale în Orăștie.

A urmat apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, la care a finalizat, în 2008, studiile în Teologie Ortodoxă Didactică, iar în 2010 a absolvit studii în Teologie Ortodoxă Pastorală și Master la secția Teologie Practică.

În anul 2011 a fost înfiat de Eparhia Alba Iuliei, înaintea căsătoriei cu tânăra Ioana Mirișan din Câmpeni, iar în anul următor a fost numit preot paroh de către IPS Arhiepiscop Irineu pe seama Parohiei Vidra Medie de pe Arieșul Mic, Protopopiatul Câmpeni, unde a slujit 5 ani și 2 luni.

Totodată, în 2015 a obținut Definitivarea, iar în 2019, gradul II în Preoție. Ulterior, din 10 decembrie 2017, în urma concursului susținut, a obținut postul de preot paroh al noii înființate Parohii Câmpeni Deal – sector 2, Protopopiatul Câmpeni, unde și-a exercitat activitatea până la 1 noiembrie 2019, dată cu care a fost transferat la parohia Burzonești – Lazuri, Protopopiatul Câmpeni, și totodată a devenit protopop al Câmpeniului.

Referitor la numirea ca protopop al Câmpeniului, părintele Andrei Vasile Bâldea a adăugat următoarele: „Din clipa în care am aflat despre această misiune înaltă la care m-a chemat Arhipăstorul nostru, în sufletul și în gândul meu s-au derulat foarte multe stări sufletești greu de exprimat în cuvinte…de la momente de bucurie, de pace sufletească și de împlinire, până la momente de îngrijorare, de neliniște și chiar de teamă. Spun momente de bucurie și de împlinire pentru că această chemare din partea Arhiereului nostru este o mare cinste, dar în același timp spun teamă și îngrijorare deoarece pentru această misiune nu m-a pregătit nimeni…însă îmi pun toată nădejdea în bunul Dumnezeu, rugându-L stăruitor să mă însoțească prin pronia Sa divină și să mă întărească în fața tuturor ispitelor și încercărilor care vor veni cu siguranță, bineștiind că Dumnezeiescul Har pe cele neputincioase le vindecă și pe cele de lipsă le plinește. Vremurile în care suntem chemați să ne desfășurăm activitatea nu sunt deloc ușoare pentru că lumea în care trăim este din ce în ce mai secularizată, însă cu tot ajutorul Atotmilostivului Dumnezeu vom reuși. Direcția principală spre care se va îndrepta Protopopiatul nostru este legată de intensificarea catehezei și în special de munca cu tinerii și copiii, acestea fiind prioritatea zero a noastră…asta pentru a nu deveni o biserică istorică, având în vedere faptul că din punct de vedere demografic în ultimii ani am pierdut foarte mult și dacă îi vom mai pierde și pe cei care sunt acasă și încă nu au plecat în alte țări, atunci cu siguranță vom da seamă în fața bunului Dumnezeu.” a transmis în încheiere acesta.

Protopopiatul Câmpeni este unul foarte întins ca suprafață, cuprinzând în total 73 unități de cult – biserici parohiale, mănăstiri, schituri și capele de spital – din zona Munților Apuseni a județului nostru, iar pe această cale îi dorim tânărului protopop de Câmpeni multe reușite în misiunea sa pe care o are de îndeplinit în viitor!

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 3916 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.