campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Președintele ALDE Câmpeni, Maria Oprea: „Peștera Scărișoara, vizitată anul trecut de 80.000 de persoane“

Președintele ALDE Câmpeni, Maria Oprea: „Peștera Scărișoara, vizitată anul trecut de 80.000 de persoane“

Publicat în 30.03.2018 la ora 10:00

Consilierul local din Câmpeni, Maria Oprea, președinte ALDE al organizației orășenești, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că principalul pol de dezvoltare al Munților Apuseni este turismul, iar pe lângă acesta se vor dezvolta și alte ramuri.

”Zona Munților Apuseni este parcă făcută pentru a fi vizitată de turiști, pentru a se dezvolta această ramură care, pe de altă parte, atrage după sine și celelalte ramuri precum transportul, prelucrarea lemnului, artizanatul, comerțul, creșterea animalelor etc. Ele se întrepătrund și ajută la dezvoltarea zonei”, a spus Maria Oprea.

De asemenea, ea a precizat că în zona Munților Apuseni, în care sunt multe unități de cazare, încă se mai construiesc pensiuni, iar numărul turiștilor este în creștere.

”Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni este Ghețarul de la Scărișoara, care a fost vizitat și anul trecut de 80.000 de turiști, ceea ce nu este puțin”, a adăugat ea, precizând că nu toți turiștii au înnoptat cu ocazia acestei vizite, dar un mare procent dintre ei sigur au luat masa la pensiuni, ajutând astfel la dezvoltarea zonei.

În opinia sa un pas important spre dezvoltare ar fi construirea unor mici abatoare, astfel încât țăranul să-și poată valorifica animalul pe care îl crește în propria fermă sau gospodărie.

Acest articol a fost citit de 629 ori

3.0
02

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.