campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Prima întâlnire a voluntarilor din cadrul acțiunii “Voluntariat defrişare linia Mocăniţei!” s-a dovedit a fi un real succes

Prima întâlnire a voluntarilor din cadrul acțiunii “Voluntariat defrişare linia Mocăniţei!” s-a dovedit a fi un real succes

Publicat în 15.05.2017 la ora 16:09

„Fost, văzut, plouat, plăcut! Dacă cineva mai are îndoieli, la Mocăniță se lucrează serios!” este concluzia voluntarilor care au participat la prima întâlnire pentru defrişarea liniei Mocăniţei, după mobilizarea  pe reţeaua de socializare facebook.

Potrivit celor prezenţi în weekend-ul trecut în inima Apusenilor, s-a terminat de defrișat în totalitate porțiunea Poșaga- Sălciua. Acum se lucrează din Sălciua către Baia de Arieș și pe o scurtă porțiune între Lunca și Poșaga! Liniile lipsă vor fi înlocuite de către o echipă specializată care va începe lucrul de săptămâna aceasta, iar traversele putrede vor fi înlocuite și ele. La început cele mai afectate, apoi, pe rând tot ce e de înlocuit!

“Ca să vă faceți o idee, într-o zi bună, la defrișat, 2-3 oameni ajung să curețe linia pe o porțiune de 300-330 m!!! “, spun voluntarii care s-au implicat în acţiune.

Toate lemnele ce rezultă vor fi folosite la “alimentarea” Mocăniței, fiind depozitate în gară la Lunca Arieşului, unii copaci de pe linie ajungând și la 30 cm grosime! Gara din Lunca Arieșului e curățată și pregătită, „Mocănița” și cele 4 vagoane trebuie doar să sosească!

O parte a podului din Poșaga a fost ridicată pentru a putea trece mașinile cu lemne.  Ea va fi coborâtă și liniile înlocuite. Din aprecierile oamenilor, lipsesc aproximativ 1,2 km de linie (bucata e de 15 m), noroc că în gările de pe traseu sunt 5-6 linii, de unde aceasta poate fi demontată și relocată.

Din aprecierile investitorului , începând cu luna iulie vom putea vedea Mocănița mergând, cel puțin pe traseul Lunca Arieşului. -Sălciua!

“De gazde, ce pot să spun, foarte primitoare. Am avut parte și de un bucătar foarte priceput care ne-a încântat cu un gulaş excelent! Săptămâna viitoare mergem din nou! Cei care vor să ajute, pot găsi echipa undeva la ieşirea din Sălciua către Baia de Arieş, în fiecare zi (când nu plouă), mai puţin duminica, între orele 8 şi 17.00!” precizează Adrian Puiuleţ, organizatorul evenimentului, pentru cei care vor să se alăture echipei de voluntari.

FOTO: Adrian Puiuleţ

Acest articol a fost citit de 505 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.