campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Primăria Câmpeni va dezvolta în localitate un centru strategic pentru sănătatea moţilor din Apuseni

Primăria Câmpeni va dezvolta în localitate un centru strategic pentru sănătatea moţilor din Apuseni

Publicat în 16.11.2013 la ora 12:00

Ioan Calin Andres-primar campeniAdministraţia locală Câmpeni are în derulare proiectul „Reabilitare, modernizare şi echipare ambulatoriu de specialitate la Spitalul Orăşenesc Câmpeni”.

Este vorba despre o investiţie în valoare totală de 5,93 milioane de lei, din care 4,62 de milioane lei reprezintă suma solicitată ca fonduri nerambursabile, de către beneficiar, din Programul Operaţional Regional, iar diferenţa dintre cele două sume este contribuţia Consiliului Local Câmpeni la cheltuielile eligibile ale proiectului. Contractul de finanţare a fost semnat deja de primarul oraşului Câmpeni, Ioan Călin Andreş şi de directorul general ADR Centru, Simion Creţu. Investiţia prevede reabilitarea structurii de rezistenţă a clădirii (fosta policlinică) şi principala zonă de acces, crearea de facilităţi pentru persoanele cu handicap, instalarea de balustrade, construirea de rampe de acces şi uşi duble la căile de acces. De asemenea, tâmplăria va fi înlocuită, se va izola termic faţada clădirii, toaletele vor fi reamenajate, se va reabilita sistemul de iluminat, dar şi cele 18 cabinete medicale amplasate pe două nivele, cabinete care vor fi dotate cu aparatură medicală, instrumentar chirurgical şi mobilier specific. „Acest contract de finanţare asigură fondurile necesare pentru modernizarea unor servicii de sănătate importante pentru localnicii din Câmpeni, dar şi pentru cei din comunităţile învecinate oraşului nostru şi pe care spitalul orăşenesc îi deserveşte. Spitalul de la Câmpeni şi cel din Abrud au preluat toate cazurile medicale ale locuitorilor din Ţara Moţilor, după închiderea celui de la Baia de Arieş. Deservim atât populatia din oraşul nostru, cât şi cea aflată pe o rază de peste 60 de km de Câmpeni. Vorbim de aproape 60.000 de locuitori. Această investiţie este o şansă de a îmbunătăţi serviciile oferite moţilor. Dacă nu te zbaţi să atragi fonduri europene şi alte investiţii, de la bugetul local nu poţi acoperi tot ceea ce are nevoie oraşul”, afirmă Ioan Călin Andreş, primarul oraşului Câmpeni. De curând, Spitalul Orăşenesc Câmpeni are şi o nouă conducere. „Împreună cu noul manager, dr. Gheorghe Nariţa, vom colabora pentru o mai bună calitate a actului medical, pentru a reabilita saloanele, astfel ca în anul 2015 să reuşim să acredităm spitalul”, a mai menţionat primarul Andreş.

• Oraşul Câmpeni are nevoie de încă 14 medici

O altă iniţiativă a primarului Călin Andreş este achiziţionarea Hotelului Tulnic, pentru a amenaja acolo cabinete pentru medicii de familie, pentru stomatologi, dar şi locuinţe de serviciu pentru rezidenţii pe care spitalele din Câmpeni îi aşteaptă, dar şi pentru medicii specialişti de care oraşul ar avea nevoie şi totodată şi pentru cadrele didactice care la această oră fac naveta de la kilometri depărtare. „Pentru fondurile necesare, am apelat la sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, care m-a asigurat că, la o rectificare de buget, va aloca suma necesară cumpărării Hotelului Tulnic din Câmpeni. Trebuie să le putem oferi ceva, să putem să îi atragem în zona noastră pe medicii specialişti de care are nevoie spitalul”, afirmă primarul Ioan Călin Andreş. La Spitalul Orăşenesc Câmpeni se încearcă deblocarea a 14 posturi pentru medici. De asemenea, administraţia locală a alocat, de la buget, suma de 2,5 miliarde de lei vechi pentru cumpărarea  combustibilului necesar încălzirii saloanelor pentru această iarnă.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 582 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.