Rămâi conectat

Știri din zonă

Primaria Comunei Bistra a început distribuirea tichetelor de grădiniță

Publicat

în

Compartimentul de Asistență Socială al Primăriei Comunei Bistra a acordat de la începutul anului școlar 2022-2023, un număr de 21 de tichete sociale pentru grădiniță, în valoare totală de 2205 lei. Scopul stimulentului educațional este încurajarea prezenței zilnice la grădiniță a copiilor care provin din familii devaforizate.

Pentru luna septembrie 2022 au fost distribuite 10 tichete iar pentru luna octombrie 11 tichete.

Urmează să fie distribuite un număr de 11 tichete de grădiniță pentru luna noiembrie 2022 și 12 tichete pentru luna decembrie 2022.

Copiii care beneficiază de tichetele sociale sunt de la: Grădinița cu Program Normal Ciuldești – 5 copii, Grădinița cu Program Normal Gârde – 1 copil și Grădinița cu Program Normal Bistra  –  5 copii.

„Aceste tichete sociale pentru grădiniță sunt un stimulent educațional. Tichetele pot fi folosite pentru achiziționarea produselor necesare preșcolarilor: produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și articole școlare. Îi îndemn pe părinții care îndeplinesc condițiile conform legii să depună la Primărie dosarul cu actele necesare pentru a obține aceste tichete”, declară Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Conform legii, tichetele pentru grădiniță se acordă lunar, în perioada septembrie – iunie (inclusiv în vacanțe și în zilele libere acordate de lege) și pot fi folosite doar pentru achiziționarea de produse alimentare și de igienă, articole de îmbrăcăminte și rechizite.

Valoarea unui tichet social este de 105 lei. Pentru acordarea stimulentului educațional este OBLIGATORIE prezența zilnică la grădiniță a copilului.

  • Tichetele pentru grădiniță se acordă:

– DIN OFICIU – copiilor între 3 și 6 ani, proveniți din familiile care beneficiază de ajutor social și/sau alocație pentru susținerea familiei

– LA CERERE – copiilor între 3 și 6 ani, aflați în îngrijirea unei persoane desemnată de părinte, pe perioada absenței acestuia, dacă veniturile pe persoană nu depășesc 530 de lei/lună.

Potrivit legii, stimulentul educațional nu este luat în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistență socială.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0730583404 (Compartimentul de Asistență Socială al Primăriei Bistra), de luni până vineri – între orele 08:00-16:00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Familiile din comuna Bistra care au împlinit 25 de ani de căsnicie neîntreruptă în 2022, premiate de administrația publică locală

Publicat

în

La propunerea primarului comunei Bistra,Traian Gligor, consilierii locali au aprobat acordarea unui certificat aniversar cuplurilor care au rezistat împreună peste ani şi care au sărbătorit în anul 2022, Nunta de argint.

29 de cupluri din comuna Bistra au fost premiate de Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Cele 29 cupluri care au sărbătorit „Nunta de argint” sunt: MORAR GHEORGHE – CONSTANTIN ȘI MARIA, BUCEA CONSTANTIN – VIRGIL ȘI VIORICA, IHUȚ IOAN – SORIN ȘI BIANCA – ILEANA, GUTIU LIVIU ȘI SIMONA – FLOAREA, CIOROPAR CĂLIN – IOAN ȘI CONSTANTINA, BÎRLA COSTEL ȘI VERONICA, VLAD IOAN ȘI ELENA – NELA – PADURAR, CIOCAN IOAN ȘI SONIA, PAVEN IOAN ȘI MARIA, PLEȘA HOREA – DAN ȘI VIOLETA – MARIA, LAZĂR IOAN ȘI ANA, DUMITRAȘ HOREA ȘI ANGELA – ELENA, BUSTAN MIRCEA ȘI MARIANA, SELAGEA MARIN ȘI ZENUCA, BUCEA ILIE ȘI VIOLETA – EMILIA, TIUC ION ȘI MARIANA, RÎȘTEIU GABRIEL ȘI  MIHAELA – ILEANA,  CONSTANTINESCU GABRIEL ȘI ELENA – CONSTANȚA, CORCHEȘ CONSTANTIN – SORIN ȘI CORNELIA – AURICA, BOCA DOREL ȘI EMILIA – MARIA, MUNTEA NICOLAE ȘI RODICA, DURA PETRU ȘI DANIELA – VIORICA, RÎȘTEIU PETRU – IOAN ȘI ADRIANA – MIHAELA, BALEA PETRU ȘI GABRIELA – DIANA, SELAGEA SORIN ȘI ELENA – NATALIA, CHIRA LIVIU – EMIL ȘI ELENA, IHUȚ PETRU ȘI AURICA, DURA VASILE ȘI NICOLETA – MARIA, TÂRNĂVEAN DUMITRU ȘI MARIANA.

„Se spune că este ușor să faci nuntă, să întemeiezi o familie, dar este foarte greu să o menții. Asta pentru că, pasiunea este trecătoare, și numai cei cu adevărat puternici și credincioși ajung la dragostea adevărată, respect reciproc și înțelegere. De aceea, în popor, a fost atribuit câte un simbol anilor care au trecut de la nuntă. Cu cât căsnicia e mai lungă, cu atât e mai rezistentă și mai durabilă. Am sărbătorit familiile din comuna noastră care au împlinit un sfert de veac împreună. Se spune că înțelepciunea și trăinicia sunt semnificațiile principalele atribuite argintului. Aceste cupluri au reușit să treacă testul timpului, să își consolideze relaţia, stabilitatea și să se bucure de copii, de familie, de tot ceea ce le-a oferit  viaţa. Aceste cupluri au demonstrate că iubirea nu se stinge odată cu trecerea anilor ci devine mai puternică. Le doresc sănătate, fericire, bucurii și să ajungă să sărbătorească şi Nunta de aur”, spune primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Administrația publică locală a hotărât ca Certificatele aniversare să fie emise cu data de 15 mai 2022, când se sărbătoreşte oficial Ziua Internaţională a Familiei și să fie înmânate în cadru festiv la data de 1 iunie 2022.

Pentru cuplurile care nu au reușit să ajungă la premierea făcută în cadrul festivității din 1 iunie 2022, certificatele aniversare au fost înmânate ulterior, pe parcursul anului trecut.

Cuplurile de argint au primit și câte un pachet cu ,,bunătăți” (șampanie, ciocolată) și doamnele flori.

Și în acest an, administrația publică locală din comuna Bistra va sărbători cuplurile care împlinesc 50 de ani și 25 de ani de căsnicie neîntreruptă.

Familiile care implinesc anul acesta 50 de ani de casatorie sunt rugate să vină la Primărie și să depună documentele necesare (copii buletine/carti de identitate si copie certificat de căsătorie), începând cu data de 30 ianuarie 2023, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

50 metri cubi de material lemnos confiscat, în urma unui control la o societate comercială din comuna Poșaga

Publicat

în

Miercuri, 25 ianuarie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat un control la punctul de lucru din comuna Poșaga, al unei societăți comerciale specializată în depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că reprezentanții societății  nu au putut prezenta documente prevăzute de normele referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, pentru cantitatea de 50 de metri cubi de material lemnos, aflată în incinta punctului de lucru.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar complementar s-a dispus confiscarea cantității de 50 de metri cubi de material lemnos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Încă un drum spectaculos din Apuseni ar putea fi modernizat

Publicat

în

Un drum spectaculos din Alba, care traversează Munții Trascău de la nord la sud, a fost aprobat pentru a fi modernizat. Costul investiției depășește 139 de milioane de lei (aproximativ 27 de milioane de euro).

Drumul Judeţean 750 C porneşte din localitatea Sălciua de Sus, traversează Arieşul, străbate culmile Munţilor Trascăului și coboară apoi până în regiunea colinară a culoarului Mureşului. Pe o lungime de circa 15 kilometri, între Ponor și Râmeț, coincide cu Transalpina de Apuseni.

Drumul facilitează legătura dintre microregiunea Nord-Vest, Munţii Apuseni şi microregiunea centrală Zona Târnavelor a judeţului Alba. Din comuna Râmeţ, coboară pe o lungime de 6 kilometri până în Valea Mănăstirii, de unde este asfaltat până în Teiuş, la intersecţia cu DN 1.

Drumul este asfaltat și pe o lungime de circa 600 de metri în intravilanul localităţii Sălciua de Sus, fiind împietruit pe restul lungimii până la intersecţia cu Drumul Județean 107 I.

Lungimea totală a sectoarelor de drum propuse pentru reabilitare și modernizare este de 38 de kilometri, din care 14 kilometri pe tronsonul 1 și 24 de kilometri pe tronsonul 2.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni