campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Primăria Sălciua repară infrastructura distrusă de inundații

Primăria Sălciua repară infrastructura distrusă de inundații

Publicat în 12.09.2016 la ora 12:30

salciuaÎn comuna Sălciua, lucrările de reparații la drumurile comunale și sătești afectate de recentele inundații sunt în plină desfășurare, ne-a declarat primarul Vasile Lombrea.

El a precizat că jumătate din infrastructura rutieră a comunei a avut de suferit de pe urma calamităților naturale înregistrate în urmă cu aproximativ două săptămâni, când inclusiv două tronsoane de circa 30 de metri de drum asfaltat au fost luate complet distruse, la care se adaugă poduri și podețe colmatate. Tot în această perioadă, echipe de la „Apele Române” lucrează la refacerea albiilor văilor afectate. Primarul Vasile Lombrea a precizat că o comisie constituită din ordin al prefectului a evaluat la fața locului pagubele provocate de „potop”, care au fost estimate la 800.000 de lei. Pe baza raportului de evaluare, Instituția Prefectului Alba urmează să întocmească un proiect de hotărâre de guvern pentru acordarea de despăgubiri financiare din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului.

• Turiști români și străini surprinși de prăpăd în Peștera Huda lui Papară

Vă amintim că doi speologi adulți și 9 adolescenți, 5 români și 4 francezi, cu vârste cuprinse între 15 – 17 ani, au rămas blocați timp de 7 ore în Peștera Huda lui Papară de pe raza comunei Sălciua în urma unei viituri cauzate de ploile torențiale înregistrate în zonă în după-amiaza zilei de 22 august, începând cu ora 15.00. Pentru salvarea acestora, secretarul de stat Raed Arafat l-a desemnat drept comandant al operațiunii de salvare pe col. Dorel Sofica, inspectorul-șef al ISU Alba, care a coordonat acțiunile de intervenție la suprafață și l-a desemnat, la rândul său, ca șef al intervențiilor în peșteră pe Gheorghe Frățilă, de la Salvaspeo Cluj. În total, au fost mobilizați 70 de pompieri, salvamontiști, speologi, medici și asistenți, jandarmi și polițiști din județele Alba, Cluj, Hunedoara, Bihor, Mureș și Arad, care s-au deplasat la fața locului cu 27 de autospeciale și autoturisme. La ora 20.50 a fost scoasă prima persoană din peșteră, iar intervenția s-a încheiat în jurul orei 22.00, când toate persoanele au fost recuperate, operațiunea de salvare fiind îngreunată din cauza nivelului mare al apei care a inundat peștera, precum și a zonei greu accesibile din interiorul acesteia. Felicitări salvatorilor!

Robert GHERGU

Acest articol a fost citit de 25 ori

Primăria Sălciua repară infrastructura distrusă de inundații
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.