campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Primarul Călin Andreș cere să se introducă gaz metan în Câmpeni pentru a se înlocui încălzirea bazată pe lemne

Primarul Călin Andreș cere să se introducă gaz metan în Câmpeni pentru a se înlocui încălzirea bazată pe lemne

Publicat în 07.01.2017 la ora 15:51

În Munţii Apuseni este tradiţie ca locuitorii să se încălzească cu lemne. În ultimul timp, sursele de lemne din această zonă sunt din ce în ce mai puţine, iar lemnele tot mai scumpe. Aproape 60.000 de locuitori încearcă şi fac faţă tot mai greu acestei situaţii, mai exact necesităţii de a se încălzi cu lemne.

Dacă înainte de 1989 se tot vorbea de faptul că trenul pe şină mare poate ajunge la Abrud şi la Cîmpeni printr-o salbă de tuneluri pe sub Dealul Mare, mă tot gândesc dacă gazul ar putea ajunge şi în Apuseni de la Zlatna sau Turda.

Cred că este o investiţie foarte mare, dar în acelaşi timp cred că cei care păstoresc aceste resurse naturale, atât în regim naţional sau privat, se vor gândi că acest lucru le va aduce câştiguri imediate şi destul de substanţiale, iar cei peste 60.000 de locuitori din zonă vor beneficia, de asemenea, de pe urma acestei investiţii. Ne este foarte greu să mergem în pădure să tăiem lemnele, să le transportăm, să le debităm în curte sau pe trotuare şi străzi – cei care stau la bloc, să le aşezăm, să le ducem ulterior în casă, la toate acestea adăugându-se mizeria şi deranjul pe care-l creăm.

Ne-ar fi mult mai uşor şi mai comod să apăsăm pe „un bumb” şi să avem căldură şi apă caldă în casă, practic la aceiaşi bani. Cred că toată zona îşi doreşte aşa ceva, consider că aproape toţi primarii îşi doresc aşa ceva pentru localităţile pe care le păstoresc. Se poate realiza aşa ceva pentru Munţii Apuseni? Să vedem dacă există interes!

Cu stimă, un primar interesat de Munţii Apuseni, Ioan Călin ANDREŞ

Acest articol a fost citit de 1650 ori

4.5
02

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.