campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Primarul comunei Lupșa riscă să fie condamnat pentru că și-a angajat soția la primărie

Primarul comunei Lupșa riscă să fie condamnat pentru că și-a angajat soția la primărie

Publicat în 13.03.2016 la ora 13:33

primaria-comunei-lupsaaCurtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea formulată de primarul comunei Lupșa, prin care Dănuţ Vasile Bârzan a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care în noiembrie 2015 a constat că se află în stare de incompatibilitate. Motivul invocat de ANI se referă la faptul că edilul și-a angajat propria soție la primărie.

”Respinge, ca nefondată, acţiunea formulată de reclamantul Bârzan Dănuţ – Vasile, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, cu sediul în Bucureşti, B-dul Lascăr Catargiu, nr.15, sector 1. Respinge cererea reclamantului privind acordarea cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică, azi 07.03.2016”, se arată în decizia instanței de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit raportului întocmit de ANI, ”în calitate de primar, a emis la data de 7 februarie 2013 dispoziția privind încadrarea soției sale pe perioadă determinată, pe postul de referent la Compartimentul Urbanism: cadastru, publicitate imobiliară și fond funciar din cadrul Primăriei Comunei Lupșa, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Mai mult, anterior emiterii dispoziției din data de 7 februarie 2013, BÂRZAN DĂNUȚ VASILE a semnat, în calitate de primar, mai multe documente ce au stat la baza concursului de ocupare a postului temporar vacant. Soția persoanei evaluate a obținut, începând cu data de 11 februarie 2013, venituri salariale în cuantum de 24.031 lei”.

S-a întîmplat și la “case” mai mari

În luna martie 2016, președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea a fost schimbat din funcție prin ordin de Prefect, după ce a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat nelegal soţia la biroul său parlamentar, pe când era deputat PSD.

Acest articol a fost citit de 418 ori

Primarul comunei Lupșa riscă să fie condamnat pentru că și-a angajat soția la primărie
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.