campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Primarul comunei Lupşa, trimis în judecată pentru conflict de interese penal, după ce şi-a angajat soţia

Primarul comunei Lupşa, trimis în judecată pentru conflict de interese penal, după ce şi-a angajat soţia

Publicat în 22.02.2017 la ora 10:00

Dănuţ Vasile Bârzan mai are un dosar administrativ pe rol privind conflictul de interese.

Primarul în funcție al comunei Lupșa, Dănuț Vasile Bârzan, a  fost trimis în judecată pentru conflict de interese penal. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni și a fost înregistrat la Judecătoria Cîmpeni în 15 februarie 2017, la distanță de 1 an și jumătate de când inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au sesizat procurorii cu privire la fapta de conflict de interese. Agenția Națională de Integritate a constatat în noiembrie 2015 existența unui conflict de interese de natură administrativă, dar și de natură penală, în cazul primarului comunei Lupșa, Dănuț Bârzan, întrucât acesta și-ar fi angajat soția în cadrul primăriei, pe un post de referent. Potrivit unui comunicat de presă al ANI din noiembrie 2015, ”în calitate de primar, a emis la data de 7 februarie 2013 dispoziția privind încadrarea soției sale pe perioadă determinată, pe postul de referent la Compartimentul Urbanism: cadastru, publicitate imobiliară și fond funciar din cadrul Primăriei comunei Lupșa, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Mai mult, anterior emiterii dispoziției din data de 7 februarie 2013, Bârzan Dănuț Vasile a semnat, în calitate de primar, mai multe documente ce au stat la baza concursului de ocupare a postului temporar vacant. Soția persoanei evaluate a obținut, începând cu data de 11 februarie 2013, venituri salariale în cuantum de 24.031 lei”.
Bârzan a pierdut prima etapă a procesului în care s-a judecat latura administrativă, dosarul privind conflictul de interese administrativ aflându-se în prezent în recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Curtea de Apel Alba Iulia a respins, în 7 martie 2016, acţiunea formulată de primar, care a solicitat anularea raportului prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a acestuia. Dacă edilul din Lupșa va pierde definitiv procesul cu ANI, el este în pericol să-și piardă și mandatul. El a fost reales în funcţie în vara anului 2016, candidând din partea PSD.

I. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 593 ori

Primarul comunei Lupşa, trimis în judecată pentru conflict de interese penal, după ce şi-a angajat soţia
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.