campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Primarul din Câmpeni îi solicită preşedintelui CJ Alba sprijin pentru transformarea Hotelului Tulnicul în bloc de locuinţe pentru medici şi profesori

Primarul din Câmpeni îi solicită preşedintelui CJ Alba sprijin pentru transformarea Hotelului Tulnicul în bloc de locuinţe pentru medici şi profesori

Publicat în 04.11.2013 la ora 12:00
  • Către conducerea Consiliului Judeţean Alba, domnului preşedinte Ion Dumitrel

Hotel Tulnicul CampeniStimate domnule preşedinte Ion Dumitrel, vă mulţumim pentru interesul pe care-l acordaţi şi promovaţi în ceea ce priveşte sistemul de sănătate din judeţul Alba. Cunoaştem cu toţii că sănătatea este mai presus de orice şi că trebuie să o preţuim şi în unele cazuri să o tratăm prin intermediul medicilor pe care-i mai avem în ţară.

Domnule Preşedinte, vin în faţa dumneavoastră şi a instituţiei pe care o conduceţi de câţiva ani buni, cu rugămintea de a sprijini financiar oraşul Câmpeni – Primăria şi Consiliul Local Câmpeni cu suma de 1.500.000 de lei în vederea achiziţionări Hotelului Tulnic din Câmpeni – 70 de apartamente cu băi, holuri, căi de acces pentru ca de această instituţie să poată beneficia un număr de 9 medici, din Spitalul Orăşenesc Câmpeni (4 medici de familie, 5 stomatologi) şi încă un număr de aproximativ 7-10 medici care vor deservi cele 2 spitale din Câmpeni începând cu toamna acestui an. Cei nouă medici vor trebui să părăsească incinta spitalului din Câmpeni, într-o perioadă foarte scurtă, maxim o lună. Consiliul  Local Câmpeni va fi finanţat prin ADR Centru Alba Iulia cu suma de 5.600.000 de lei în vederea reabilitării ambulatoriului din Câmpeni, imobilul în care cei 9 medici îşi desfăşoară activitatea şi care deservesc  aproape 10.000 de locuitori din Munţii Apuseni. Îmi pare sincer rău că sunt pus în această situaţie -să aleg între latura umană – medicii şi cele aproape 60 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea ambulatoriului din Câmpeni, bani greu de obţinut din bugetul local şi poate chiar şi din bugetul Consiliului Judeţean.

O altă problemă stringentă cu care ne confruntăm este ceea a profesorilor şi învăţătorilor care fac naveta spre cele trei instituţii mari de învăţământ din oraşul Câmpeni: Colegiul Naţional „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Silvic şi Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII unde învaţă 2.561 de elevi. Aceştia ne cer să le decontăm transportul/naveta, un lucru perfect legal, dar în baza acestor considerente, pentru asigurarea unor spaţii de cazare, apartamente pentru dascăli, ne-ar da posibilitatea să nu mai plătim aceste sume. Mai mult, deja trebuie să plătim sume de peste 20.000 de lei către anumite cadre didactice care au câştigat în instanţă procese cu şcolile din oraşul Câmpeni.

Mă îndrept spre dumneavoastră, domnule preşedinte Ion Dumitrel, spre instituţia pe care o conduceţi, cu rugămintea expresă de a vă implica în acest demers pe care-l iniţiez, respectiv de a ne ajuta cu suma solicitată în timpul cel mai scurt cu putinţă, respectiv în cadrul legal care vă oferă acest drept. Consider că nu este o problemă politică sau de publicitate a unei anumite persoane, ci este o chestiune care vizează o bună parte a populaţiei judeţul  Alba –  Zona Văii superioare a râului Arieş – şi de aceea cred că veţi acorda acestui demers o maximă atenţie, iar la o eventuală rectificare bugetară din lunile noiembrie-decembrie 2013 veţi da curs acestei solicitări.

Domnule preşedinte, vă rog respectuos să puneţi în balanţă cele relatate succint de către mine şi într-un timp relativ scurt să daţi un răspuns pozitiv la acest subiect pe care eu îl consider deosebit de important pentru oraşul Câmpeni şi zona Munţilor Apuseni.

Vă mulţumesc!  Cu stimă, Andreş Ioan Călin, primarul oraşului Câmpeni

Acest articol a fost citit de 648 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.